ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Швейцарські голубці: рецепт для дуже оригінальної сімейної вечері

Рецепти 14:00 - 19 січня 2025

На своїй батьківщині вони називаються капунсами

Альпійські голубці / Фото: instagram.com

Альпійські голубці / Фото: instagram.com

Начинку кладуть у листя мангольда, але їх можна замінити савойською капустою.

Правильно їх називати капунси. Вони ж альпійські голубці, вони ж швейцарські голубці.

Вірніше, слово "голубці" тут застосовується більше до принципу приготування.

У капунсах начинка обертається в листя мангольда. У кожної швейцарської сім'ї є свій унікальний склад начинки для капунсів, але є класичні інгредієнти – в'ялена яловичина і шинка.

Інгредієнти

  • 150 г в'яленої яловичини
  • 25 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 125 мл м'ясного бульйону
  • 150 г тертого сиру
  • 15 листя мангольда
  • 300 г борошна
  • 125 мл молока
  • 0,5 пучка петрушки
  • 1 дрібка перцю, солі
  • 70 г шинки
  • 150 мл води

Спосіб приготування

  1. Збити яйця з водою. Поступово вмішати борошно, додати сіль і залишити тісто відпочивати на 30 хвилин.
  2. Чисте листя мангольда опустити в киплячу воду, за хвилину остудити в холодній воді.
  3. Нарізати яловичину і шинку невеликими шматочками, дрібно нарізати петрушку і перемішати все в клярі. Додати трохи перцю на смак.
  4. Покласти начинку на листя мангольда і згорнути його за принципом голубців.
  5. Розігріти олію в сковороді і обсмажити капунси по 1 хвилині з кожного боку.
  6. Змішати молоко і бульйон і тушкувати в соусі на повільному вогні 15 хвилин.
  7. Подавати з тертим сиром.

Також приготуйте французький цибулевий соус.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин