Неймовірні ніжні та красиві: готуємо червоні вареники з сиром і вишнею
Вареники з соковитою ніжною начинкою – просто неможливо втриматися, щоб не скуштувати

Рецепт вишневих вареників/Фото: katia_cooking
Вареники з вишнею – традиційна українська страва. Вони дуже смачні та соковиті, адже завдяки вишні вони мають приємну кислинку та насичений аромат. Українська фудблогерка показала новий рецепт традиційних вареників, який ви точно захочете повторити.
Вареники, приготовані за цим рецептом виходять дуже ніжними. Проте попри неймовірний смак ці вареники здивують ваших гостей неймовірним зовнішнім виглядом, адже вони мають червоний колір.
Рецепт вишневих вареників з сиром: інгредієнти
- Вишневий сік - 400мл.
- Борошно 470 гр (може знадобитися менше або більше все залежить від самого борошна)
- Цукор - 70 гр.
- Вершкове масло - 65 гр.
- Сметана
Для начинки:
- Кисломолочний сир – 250гр.
- Яйце 1 шт.
- Ваніль пів. ч.л
- Цукор за смаком
- Вишні
Спосіб приготування вишневих вареників з сиром:
- Вичавлюємо сік з вишень за допомогою марлі або можете використовувати сито. Має вийти 400 мл готового соку.
- Вливаємо в сотейник сік, масло та цукор і доводимо до кипіння. Одразу знімаємо з вогню та всипаємо в два підходи половину борошна і добре все перемішуємо дерев’яною лопаткою.
- Лишаємо охолонути хвилин 5 тоді перекладаємо на поверхню присипану борошном і вмішуємо другу половину борошна. Накриваємо плівкою та залишаємо відпочити на 30 хвилин.
- Для начинки поєднуємо сир яйце цукор та ваніль.
- Готове тісто розкочуємо на притрушеній борошном поверхні та склянкою вирізаємо кружечки. Викладаємо начинку та ліпимо вареники.
- Готові вареники відварюємо в підсоленій воді приблизно 3-4 хвилини після того, як вспливуть.
Капкейки — це ніжні та смачні порційні десерти, які чудово підійдуть як для сімейного чаювання, так і для святкових подій. Вони поєднують у собі повітряний бісквіт і ніжний крем, створюючи ідеальний баланс текстур та смаків. Завдяки простому рецепту та доступним інгредієнтам, приготувати капкейки зможе навіть початківець у кулінарії.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!