Ідеально на вечерю: готуємо ароматний курячий паприкаш
Класична страва австрійської та угорської кухні

Курячий паприкаш/Фото: Depositphotos
Курячий паприкаш – ароматна та незабутня на смак м'ясна страва угорської та австрійської кухні. Ця страва не обходиться без сметани і паприки, адже вони надають м'ясу пікантну солодкуватість, вершковий смак і ніжну гостроту.
Інгредієнти:
- 700 г курячого філе
- 150 г цибулі
- 250 г солодкого перцю
- 250 г помідорів у власному соку (чи помідорного пюре)
- 2 ч.л копченої паприки
- 20 г олії + 20 г масла
- 1 ч.л солі, 1 ч.л цукру, трішки перцю
- 300 мл води
- 150 г сметани
- 2 ст.л борошна
Приготування:
- нарізаємо куряче філе дрібними шматочками. Вливаємо на сковорідку олію, вкидаємо філе і обсмажуємо до золотистості з усіх сторін, та прибираємо зі сковорідки
- в сковорідку вкидаємо шматок масла та рублену цибулю і на малому вогні смажимо 4-5 хв.
- додайте нарізаний шматочками перець та паприку, і перемішуючи смажимо 7-8 хв.
- влийте дрібно нарізані помідори чи помідорне пюре, додайте цукор, сіль, перець, курку, влийте воду. Гарно вимішайте і протушкуйте 5 хв.
- змішайте сметану і борошно з допомогою вінчика, та перелийте в сковорідку.
- гарно все розмішайте, зменшіть вогонь, накрийте кришкою, і тушкуйте ще 10хв, періодично перемішуючи, щоб не прилипло до дна
- Ідеально подавати з картопляним пюре. Всім смачного.
Крабова Петті: закусочний рулет, який підкорить усіх і одразу
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні