ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Чудовий гарнір до м'яса: рецепт неперевершеної запіканки

Рецепти 15:07 - 29 січня 2025

Готується дуже легко

Чудовий гарнір до м'яса: рецепт неперевершеної запіканки

Чудовий гарнір до м'яса: рецепт неперевершеної запіканки / Фото: скриншот з відео

Самостійно ця картопляно-бататова запіканка також смакує.

Вам знадобиться:

  • 300 г картоплі
  • 300 г батату
  • 250 г сметани
  • 400 г молока
  • 50 г вершкового масла
  • 100 г сиру Grana Padano
  • 100 г твердого сиру
  • 3 зубчики часнику (натерти або видавити через прес)
  • свіжий чебрець на смак
  • сіль, перець на смак

Приготування:

  1. Очистіть картоплю та батат, помийте та наріжте тонкими слайсами.
  2. Розігрійте духовку до 180°C.
  3. Форму для запікання змастіть вершковим маслом і натріть одним зубчиком часнику.
  4. Приготуйте заливку: у мисці змішайте молоко, сметану, сіль та перець.
  5. Викладіть у форму перший шар картоплі та батату, посоліть, поперчіть, додайте чебрець, натертий часник, твердий сир та сир Grana Padano. Повторюйте шари, поки не заповните форму, після чого залийте підготовленою сумішшю.
  6. Накрийте форму фольгою і запікайте до готовності картоплі (орієнтовно 1,5 години, але перевіряйте м’якість овочів).
  7. Коли картопля стане м’якою, посипте запіканку натертими сирами та відправте назад у духовку на 10 хвилин, щоб зверху утворилася рум’яна сирна скоринка.

Нещодавно ми ділилися рецептом італійського салату з макаронами та шинкою.

Джерело: katarina_movchan

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин