Чудовий гарнір до м'яса: рецепт неперевершеної запіканки
Готується дуже легко

Чудовий гарнір до м'яса: рецепт неперевершеної запіканки / Фото: скриншот з відео
Самостійно ця картопляно-бататова запіканка також смакує.
Вам знадобиться:
- 300 г картоплі
- 300 г батату
- 250 г сметани
- 400 г молока
- 50 г вершкового масла
- 100 г сиру Grana Padano
- 100 г твердого сиру
- 3 зубчики часнику (натерти або видавити через прес)
- свіжий чебрець на смак
- сіль, перець на смак
Приготування:
- Очистіть картоплю та батат, помийте та наріжте тонкими слайсами.
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Форму для запікання змастіть вершковим маслом і натріть одним зубчиком часнику.
- Приготуйте заливку: у мисці змішайте молоко, сметану, сіль та перець.
- Викладіть у форму перший шар картоплі та батату, посоліть, поперчіть, додайте чебрець, натертий часник, твердий сир та сир Grana Padano. Повторюйте шари, поки не заповните форму, після чого залийте підготовленою сумішшю.
- Накрийте форму фольгою і запікайте до готовності картоплі (орієнтовно 1,5 години, але перевіряйте м’якість овочів).
- Коли картопля стане м’якою, посипте запіканку натертими сирами та відправте назад у духовку на 10 хвилин, щоб зверху утворилася рум’яна сирна скоринка.
Нещодавно ми ділилися рецептом італійського салату з макаронами та шинкою.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні