Суцільна насолода: рецепт волого та ніжного карамельного кексу
З ним справиться кожен

Суцільна насолода: рецепт волого та ніжного карамельного кексу / Фото: скриншот з відео
Цей кекс точно не залишить вас байдужим.
Інгредієнти для соусу:
- 200 г цукру
- 300 мл вершків (не менше 30% жирності)
Інгредієнти для тіста:
- 100 г вершкового масла (кімнатної температури)
- 2 яйця
- весь карамельний соус
- 200 г борошна
- 2 ч. л. розпушувача
- 100 мл жирних вершків
Приготування:
- Спочатку готуємо карамельний соус. Висипаємо цукор у суху сковорідку та нагріваємо на середньо-низькому вогні, поки він повністю не розплавиться та не набуде насиченого бурштинового кольору. Паралельно підігріваємо вершки, не доводячи їх до кипіння.
- Як тільки карамель готова, акуратно вливаємо в неї теплі вершки, постійно помішуючи. Варимо ще кілька секунд, щоб маса стала однорідною, після чого переливаємо соус у миску. За бажанням можна процідити його через сито. Даємо охолонути.
- Духовку розігріваємо до 180°C (верхній та нижній нагрів без конвекції).
- Масло викладаємо в глибоку миску та збиваємо міксером приблизно хвилину. Додаємо до нього карамельний соус і знову збиваємо до однорідної консистенції.
- По одному вводимо яйця, щоразу ретельно вимішуючи тісто міксером. Після цього додаємо просіяне борошно з розпушувачем. Тісто може здатися густим, але на останньому етапі додаємо вершки й вимішуємо його до гладкої текстури.
- Форму для випікання змащуємо маслом та застеляємо пергаментом. Перекладаємо тісто у форму та випікаємо 50-55 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою – якщо вона виходить сухою, кекс готовий.
- Перед подачею даємо охолонути та, за бажанням, поливаємо залишками карамельного соусу.
Нещодавно ми ділилися рецептом кексами на кефірі з шоколадом.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні