Магазинна не зрівняється: рецепт граноли з полуницею та шоколадом
Найкраще те, що цей рецепт не потребує випікання – достатньо просто змішати інгредієнти, охолодити і насолоджуватися!

Домашня гранола раз і назавжди замінить вам магазинну / Фото: plantyou.com
Не хочете морочитися зі складними стравами, витрачати багато часу на приготування сніданку і вивчати десятки сайтів з рекомендаціями щодо правильного харчування?
Ми вас прекрасно розуміємо, тому рекомендуємо звернути увагу на рецепт граноли, яка ні в яке порівняння не йде з напханою хімікатами та шкідливими добавками магазинною версією.
Всього парочка простих і доступних продуктів, і на вашому столі смачні, а головне — корисні батончики, які ще й вирізняються тривалим зберіганням.
Інгредієнти
- Вівсянка (цільнозернова або швидкого приготування) — 5 склянок
- Мелене лляне насіння — 4 ст. л.
- Арахісова паста (або будь-яка горіхова олія) — 2 склянки
- Кленовий сироп — ¼ склянки
- Темний шоколад (дрібні шматочки, рослинного походження) — ⅔ склянки
- Сушена полуниця (подрібнена) — ⅔ склянки
- Дрібка солі — на смак
Покрокові інструкції
- Візьміть великий посуд і змішайте в ньому вівсянку з подрібненим насінням льону.
- Викладіть зверху арахісову пасту і влийте кленовий сироп. Перемішайте, щоб консистенція вийшла густою та однорідною.
- Обережно вводьте шоколадну крихту та шматочки сублімованої полуниці. Намагайтеся робити це максимально акуратно.
- Накрийте деко пергаментом, а зверху викладіть приготовлену масу.
- Розрівняйте її, утрамбуйте дном склянки або іншого рівного посуду.
- Відправте в холодильник на 60 хвилин, щоб суміш затверділа.
- Вийміть із форми, наріжте (має вийти близько 24 шматочків).
Бажано виділити окремий герметичний контейнер під зберігання в холодильнику і вживати їх не більше 5 днів.
Якщо хочете зробити текстуру розсипчастою, тоді покладіть побільше вівсянки, а посилити смак можна нетривалим підсмажуванням на сковороді.
Зрозуміло, на одних таких батончиках далеко не заїдеш, адже організму потрібні вітаміни й мінерали, яких такий перекус дати ніяк не зможе.
А ось рвана свинина в соусі барбекю з таким завданням впорається на ура, тому рекомендуємо вивчити рецепт.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!