ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Магазинна не зрівняється: рецепт граноли з полуницею та шоколадом

Рецепти 14:00 - 22 лютого 2025

Найкраще те, що цей рецепт не потребує випікання – достатньо просто змішати інгредієнти, охолодити і насолоджуватися!

Домашня гранола раз і назавжди замінить вам магазинну / Фото: plantyou.com

Домашня гранола раз і назавжди замінить вам магазинну / Фото: plantyou.com

Не хочете морочитися зі складними стравами, витрачати багато часу на приготування сніданку і вивчати десятки сайтів з рекомендаціями щодо правильного харчування?

Ми вас прекрасно розуміємо, тому рекомендуємо звернути увагу на рецепт граноли, яка ні в яке порівняння не йде з напханою хімікатами та шкідливими добавками магазинною версією.

Всього парочка простих і доступних продуктів, і на вашому столі смачні, а головне — корисні батончики, які ще й вирізняються тривалим зберіганням.

Інгредієнти

  • Вівсянка (цільнозернова або швидкого приготування) — 5 склянок
  • Мелене лляне насіння — 4 ст. л.
  • Арахісова паста (або будь-яка горіхова олія) — 2 склянки
  • Кленовий сироп — ¼ склянки
  • Темний шоколад (дрібні шматочки, рослинного походження) — ⅔ склянки
  • Сушена полуниця (подрібнена) — ⅔ склянки
  • Дрібка солі — на смак

Покрокові інструкції

  1. Візьміть великий посуд і змішайте в ньому вівсянку з подрібненим насінням льону.
  2. Викладіть зверху арахісову пасту і влийте кленовий сироп. Перемішайте, щоб консистенція вийшла густою та однорідною.
  3. Обережно вводьте шоколадну крихту та шматочки сублімованої полуниці. Намагайтеся робити це максимально акуратно.
  4. Накрийте деко пергаментом, а зверху викладіть приготовлену масу.
  5. Розрівняйте її, утрамбуйте дном склянки або іншого рівного посуду.
  6. Відправте в холодильник на 60 хвилин, щоб суміш затверділа.
  7. Вийміть із форми, наріжте (має вийти близько 24 шматочків).

Бажано виділити окремий герметичний контейнер під зберігання в холодильнику і вживати їх не більше 5 днів.

Якщо хочете зробити текстуру розсипчастою, тоді покладіть побільше вівсянки, а посилити смак можна нетривалим підсмажуванням на сковороді.

Зрозуміло, на одних таких батончиках далеко не заїдеш, адже організму потрібні вітаміни й мінерали, яких такий перекус дати ніяк не зможе.

А ось рвана свинина в соусі барбекю з таким завданням впорається на ура, тому рекомендуємо вивчити рецепт.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин