Ніжні та повітряні фанки з ванільною пудрою: ідеальний десерт для чаювання
Просто рецепт на кожен день

Ніжні та повітряні фанки/Фото: AI
Фанки — це невеликі круглі пончики або смажені тістечка, зазвичай з ніжним і м'яким тістом. Вони можуть бути з різними начинками або просто посипані цукровою пудрою. У деяких випадках фанки виготовляють з додаванням ароматизаторів чи спецій для особливого смаку. Їх часто готують на сніданок або як десерт до чаю.
Інгредієнти:
- 750 г борошна.
- 10 г сухих дріжджів.
- 120 г цукру.
- 2 ст. л. горілки.
- 100 мл олії.
- 400 мл води кімнатної температури.
- Дрібка солі.
Як готувати:
- Замішуємо м’яке тісто та даємо йому піднятись у теплому місці двічі.
- Розкачуємо тісто до товщини 1,5 см.
- Вирізаємо кружечки та залишаємо їх настоятись під рушником на 15-20 хвилин.
- Обсмажуємо на олії з обох боків до золотистої скоринки.
- Посипаємо цукровою пудрою з ваніліном для додаткового смаку.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні