Традиційний "Київський торт": як приготувати десерт у домашніх умовах
Він вийде навіть смачнішим та кориснішим, ніж магазинний

Фото: MY.UA
Цей торт став візитною карткою столиці України. Історія походження цього кулінарного шедевра почалася ще в 1965 році на кондитерській фабриці імені Карла Маркса, назва якої зараз Київська кондитерська фабрика Roshen. Сьогодні ми будемо разом із вами готувати цей десерт до чаю. Кондитери радять до коржів додати будь-які горіхи: волоські, фундук, кеш'ю, мигдаль.
Інгредієнти для коржів:
– 6 сирих яєчних білків;
– 300 г горіхів кеш'ю;
– 300 г цукрової пудри;
– 1,5 ч. л. оцту.
Для крему:
– 6 жовтків;
– 175 мл молока;
– 250 г вершкового масла;
– 200 г цукрової пудри;
– дрібка какао.
Приготування:
- Ретельно збийте білки за допомогою міксера. Невеликими порціями додавайте цукрову пудру та продовжуйте. Влийте оцет і ще раз збийте до стійких піків.
- Горіхи подрібніть у чаші блендера та невеликими порціями вводьте до білкової маси. Перемішуйте повільно, щоб не пошкодити структуру збитих білків.
- Розділіть масу на дві частини та випечіть в духовці з конвекцією протягом 30 хвилин, при температурі 180 градусів.
- Для приготування крему підігрійте молоко, додайте до нього цукрову пудру та перемішайте.
- Жовтки збийте міксером. Тоненькою цівкою влийте гаряче молоко та продовжуйте збивати ще 3 хвилини.
- Відправте суміш на повільний вогонь та при постійному помішуванні доведіть крем до кипіння. Зніміть крем з плити та збийте міксером ще 2 хвилини. Залишіть його охолонути.
- Готові білкові коржі обов'язково охолодіть.
- Збийте вершкове масло вінчиком та невеликими порціями додавайте до заготовки на крем. Крем для торта готовий.
- Розділіть його на дві частини, одну залишіть як є, а в іншу додайте какао.
- Майже все готово: змастіть коржі білим кремом, а боки та верх торта – темним.
Смачного вам!
Якщо вам не хочеться солодкого, то є альтернатива - рецепт картопляного пирога.
Оскільки осінь вже прийшла, то варто спробувати приготувати крем-суп із гарбуза.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!