ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Хачапурі по-аджарськи: простий рецепт традиційної грузинської випічки

Рецепти 15:23 - 20 жовтня 2021

Грузинська кухня багата на кулінарні шедеври, але ця страва заслужено є найвідомішою

Хачапурі по-аджарськи: простий рецепт традиційної грузинської випічки

Фото: Christine Isakzhanova/Unsplash

Ми приготували для вас рецепт справді культової страви грузинської кухні. Скуштувавши поєднання топленого сиру з яйцем та гарячим хрумким коржем одного разу, ви готуватимете цю страву постійно.

Інгредієнти на дві порції

  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Вода – 100 мл
  • Молоко – 100 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир "Адигейський" – 150 г
  • Сир "Сулугуні" – 150 г
  • Масло – 50 г
  • Олія – 30 мл
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – пів чайної ложки
  • Сухі дріжджі – 5 г
Фото: Korina/Unsplash

Спосіб приготування

  1. Змішайте у мисці молоко з водою й додайте 2 столові ложки просіяної муки, дріжджі і також перемішайте. Залишіть на 15 хвилин.
  2. Додайте сіль й поступово засипайте борошно. Викладіть тісто на стіл й замішуйте руками 5 хвилин.
  3. Покладіть тісто в суху миску, накрийте рушником і залишіть на 40 хвилин.
  4. Додайте олії й добре вимісіть тісто 7-10 хвилин, якщо воно липне, то додавати муки не потрібно. Розділіть його на дві однакові кульки, щоб вийшло дві порції страви.
  5. Натріть сири на крупній терці, можете до них додати прянощі.
  6. Розкатайте тісто, щоб воно було товщиною приблизно пів сантиметра. Розкладіть з його країв трохи сиру і закрутіть краї, щоб вийшла форма човника.
  7. Висипте сир у центр човника й випікайте у духовці 20 хвилин при температурі 220 градусів. Витягніть, вибийте у центр яйце й поставте у духовку ще на 5-7 хвилин.
  8. Смачного!

Ми також публікували рецепт старовинної козацької страви – лемішки з салом.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин