Кров дракона, пальці відьми і запечений мозок: рецепти оригінальних страв на Гелловін
Жахливо-смачне меню для святкування найбільш містичного свята

Круті рецепти на Хелловін 2021. Фото: Jessica Flores/Unsplash
Незабаром почнеться найстрашніше свято осені – Гелловін. Редакція Meta.ua зібрала для вас добірку рецептів оригінальних страв, які прикрасять ваш стіл і стануть головною "родзинкою" свята. Ці страви жахливо-смачні й прості в приготуванні.
Пальці відьми

Інгредієнти:
- Вершкове масло - 200 грам;
- Борошно - 350 грам;
- Яйце - 1 штука;
- Цукрова пудра - 1 стакан;
- Порошковий розпушувач - 1 чайна ложка;
- Ваніль і сіль - по чайній ложці;
- Мигдальні горіхи - 100 грам.
Збийте міксером м'яке масло, потім додайте до нього цукрову пудру, ваніль, розпушувач, яйця і збийте ще раз. Додайте до отриманої маси борошно з сіллю, замісіть тісто і поставте його на 30 хвилин у холодильник.
Розділіть тісто на маленькі шматочки та сформуйте з кожного тонкі пальчики. Один кінець притисніть і покладіть в нього мигдаль. Зробіть на кожному "пальці" кілька розрізів, щоб вийшли фаланги. Випікайте печиво 25 хвилин при 160 градусах.
Запечений мозок
Інгредієнти:
- 50 мл молока;
- 2 яйця;
- 70 мл рослинного масла;
- 1 ст. л какао;
- 1 ч. Л розпушувача;
- 1 ч. Л червоного харчового барвника;
- 100 гр цукру;
- 150 гр борошна;
- мастика.
Змішайте всі інгредієнти крім мастики і помістіть тісто у круглу форму. Випікайте бісквіт 45 хвилин при 180 градусах.
Необхідно зробити бісквіт круглим і розрізати його на дві половини. З мастики сформуйте довгі смужки і прикрасьте ними бісквіт.
Кров дракона

Інгредієнти:
- червона смородина - 250 г;
- вода - 1 л;
- цукор - 5 ст. л.
Промийте смородину, відіжміть через сито сік з ягід і покладіть його у холодильник. Розім'яті ягоди помістіть в каструлю, влийте 1 літр гарячої води і доведіть до кипіння. Проваріть 8 хвилин і дайте відвару настоятися 30 хвилин. Процідіть відвар, додайте до нього сік та цукор.
Кістки

Інгредієнти:
- 5 білків;
- 250 г цукру.
Збийте білки в піну і поступово додайте до них цукор. Помістіть міцну піну в кондитерський мішок і видавлюйте на пергамент вміст в формі кісток. Випікайте безе близько двох годин при 100 градусах.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!