Зіграє і підніме настрій восени: рецепти гарячого шоколаду в домашніх умовах
До нього можна додати молоко, перець, корицю чи гарбуз

Рецепт смачного гарячого шоколаду. Фото: Pixabay/ Автор-Pexels
Втомились від чаю та кави? Тоді спробуйте приготувати запашний напій, як у дитинстві. Беріть свій гарний настрій та гайда варити смачний гарячий шоколад, який запам'ятається не лише дітлахам, а й дорослим. Пропонуємо три варіанти приготування.
Гарячий шоколад-чізкейк
Інгредієнти:
- 1 склянка молока;
- ¼ чайної ложки ванільного екстракту;
- 60 грамів подрібненого білого шоколаду;
- 60 грамів вершкового сиру кімнатної температури*, нарізаного на 16 частин;
- крихти печива і збиті вершки для декору.
Приготування:
- у середній каструлі нагрійте молоко на середньому вогні, але не кип’ятіть;
- зменшіть вогонь до мінімуму, а потім збийте молоко з ванільним вершковим сиром;
- додайте білий шоколад і розплавте його;
- подавати можна зі збитими вершками та крихтами печива.

Гарячий шоколад із лавандою
Інгредієнти:
- 4 склянки незбираного молока;
- 1 столова ложка сушеної лаванди і ще трохи для декору;
- ¾ склянки суміші для гарячого шоколаду (зазвичай це какао, цукор і кориця);
- ½ чайної ложки екстракту ванілі;
- зефір для декору.
Приготування:
- додайте молоко і лаванду в каструлю і доведіть до кипіння на середньому вогні;
- зніміть напій з вогню і дайте настоятися 5-8 хвилин або довше, щоб підсилити аромат лаванди;
- поставте каструлю на вогонь, додайте суміш гарячого шоколаду і збийте міксером;
- знову зніміть з вогню, додайте ванільний екстракт і збийте все разом;
- процідіть рідину, щоб позбутися використаної лаванди, і розлийте напій по чашках;
- додайте засушені квіти лаванди для декору: їх можна намочити у молоці, а зверху посипати підсмаженими маршмелоу.

Гарячий шоколад- мокко із ваніллю
Інгредієнти:
- 2 склянки незбираного молока (можна горіхове, рослинне);
- ⅓ склянки кленового сиропу;
- ¼ склянки несолодкого какао;
- 170 грамів подрібненого напівсолодкого або чорного шоколаду (бажано з вмістом какао 72%);
- 1 столова ложка ванільного екстракту;
- 1 столова ложка розчинної кави;
- 1 дрібка солі
- збиті вершки для подачі
- тертий мускатний горіх або кориця (необов’язково).
Приготування:
- додайте у велику каструлю молоко, кленовий сироп, какао-порошок, подрібнений шоколад, ваніль, каву і дрібку солі, за бажанням можна додати кориці й мускатний горіх;
- підігрійте молоко на середньому вогні, але не доводьте до кипіння. Часто помішуйте напій, щоб не пригорів;
- як тільки напій настоїться, розлийте його у чашки;
- прикрасити можна вершками, корицею тощо.
- цей гарячий шоколад можна також приготувати у мультиварці на середньому вогні за 2 години.

Також хочемо надихнути вас на приготування гніздечок із рибною начинкою.
Радимо ще спробувати вдома спробувати приготувати дієтичне морквяне печиво.
Джерело:
Country Living
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні