Овочі в десерті? Спробуйте цей ніжний кабачковий пиріг з цитрусовою ноткою
Ця випічка здивує смаком і простотою приготуваня

Секрет ідеальної випічки: кабачковий пиріг, який здивує смаком і простотою/Фото: кадр з відео Natashas Kitchen
Забудьте про нудні десерти! Цей чудовий кабачковий пиріг стане справжнім хітом вашого літнього столу. Він неймовірно простий у приготуванні, а його смак просто вражає: освіжаючий лимон гармонійно поєднується з ніжною текстурою пирога, доповнений розкішною глазур'ю з вершкового сиру маскарпоне.
Це не просто випічка, а справжній кулінарний шедевр, що дозволяє непомітно додати порцію корисних овочів. Приготуйтеся до насолоди, адже цей пиріг готується всього в одній мисці, а результат перевершить всі очікування!
Рецепт кабачкового пирога: інгредієнти
- 175 г цукрової пудри
- 175 мл олії
- 3 яйця
- 150 г кабачків (вага після віджимання зайвої води)
- 100 г фісташок
- 2 лимони – лише цедра
- 175 г борошна
- 1 ч. л. соди
- 2 ч.л. кориці
Для глазурі:
- 150 г сиру маскарпоне
- 150 г цукрової пудри
- 1 лимон – тільки сік
- Для прикраси:
- шматочки фісташок
- трішки цедри лимону
Спосіб приготування кабачкового пирога:
- Розігрійте духовку до 180℃
- Змішайте цукор, олію та яйця до однорідної маси.
- Додайте терті кабачки, попередньо віджавши рідину.
- Додайте фісташки, цедру лимона, розпушувач борошна, соду та корицю. Перемішуйте до повного змішування.
- Вилийте тісто в застелену пергаментом і змащену олією форму для випікання і випікайте 45-60 хвилин до готовності, поки шпажка не буде виходити чистою.
- Дайте охолонути і вийміть із форми.
- Тим часом приготуйте глазур, дуже акуратно змішавши маскарпоне з просіяною цукровою пудрою і соком лимону. Поставте в холодильник, поки пиріг повністю не охолоне.
- Розрівняйте глазур по верху торта і посипте фісташками та цедрою лимона за бажанням.
Зовсім небагато інгредієнтів, просте приготування й цікава текстура – ці кабачкові палички або “нагетси” легко стануть улюбленою сезонною закускою. Вони чудово смакують із будь-яким соусом, готуються швидко й підходять як до перекусу, так і до основної страви.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!