ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Овочі в десерті? Спробуйте цей ніжний кабачковий пиріг з цитрусовою ноткою

Рецепти 13:36 - 07 липня 2025

Ця випічка здивує смаком і простотою приготуваня

Овочі в десерті? Спробуйте цей ніжний кабачковий пиріг з цитрусовою ноткою

Секрет ідеальної випічки: кабачковий пиріг, який здивує смаком і простотою/Фото: кадр з відео Natashas Kitchen

Забудьте про нудні десерти! Цей чудовий кабачковий пиріг стане справжнім хітом вашого літнього столу. Він неймовірно простий у приготуванні, а його смак просто вражає: освіжаючий лимон гармонійно поєднується з ніжною текстурою пирога, доповнений розкішною глазур'ю з вершкового сиру маскарпоне.

Це не просто випічка, а справжній кулінарний шедевр, що дозволяє непомітно додати порцію корисних овочів. Приготуйтеся до насолоди, адже цей пиріг готується всього в одній мисці, а результат перевершить всі очікування!

Рецепт кабачкового пирога: інгредієнти

  • 175 г цукрової пудри
  • 175 мл олії
  • 3 яйця
  • 150 г кабачків (вага після віджимання зайвої води)
  • 100 г фісташок
  • 2 лимони – лише цедра
  • 175 г борошна
  • 1 ч. л. соди
  • 2 ч.л. кориці

Для глазурі:

  • 150 г сиру маскарпоне
  • 150 г цукрової пудри
  • 1 лимон – тільки сік
  • Для прикраси:
  • шматочки фісташок
  • трішки цедри лимону

Спосіб приготування кабачкового пирога:

  1. Розігрійте духовку до 180℃
  2. Змішайте цукор, олію та яйця до однорідної маси.
  3. Додайте терті кабачки, попередньо віджавши рідину.
  4. Додайте фісташки, цедру лимона, розпушувач борошна, соду та корицю. Перемішуйте до повного змішування.
  5. Вилийте тісто в застелену пергаментом і змащену олією форму для випікання і випікайте 45-60 хвилин до готовності, поки шпажка не буде виходити чистою.
  6. Дайте охолонути і вийміть із форми.
  7. Тим часом приготуйте глазур, дуже акуратно змішавши маскарпоне з просіяною цукровою пудрою і соком лимону. Поставте в холодильник, поки пиріг повністю не охолоне.
  8. Розрівняйте глазур по верху торта і посипте фісташками та цедрою лимона за бажанням.

Зовсім небагато інгредієнтів, просте приготування й цікава текстура – ці кабачкові палички або “нагетси” легко стануть улюбленою сезонною закускою. Вони чудово смакують із будь-яким соусом, готуються швидко й підходять як до перекусу, так і до основної страви.

Джерело: Taming Twins

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин