Головна страва на різдвяному столі: класичний рецепт української куті
Цей рецепт допоможе вам зробити неймовірно смачну кутю

Класичний рецепт різдвяної страви/Фото: Pinterest/Автор: lady.tochka.net
Кутя – це головна різдвяна страва в Україні. Ми поділимося з вами класичним рецептом, який порадує вас та ваших близьких.
Інгредієнти
- пшениця для куті – 250 г;
- мак – 100 г;
- волоські горіхи – 100 г;
- родзинки – 100 г;
- мед - за смаком.
Спосіб приготування
- промийте пшеницю холодною водою;
- викладіть пшеницю в ємність для варіння та залийте водою;
- поставте пшеницю на плиту та варіть до готовності;
- висипте в невеликий сотейник мак;
- залийте мак водою та поставити на вогонь. Його потрібно варити протягом 20-25 хвилин;
- перетріть мак блендером близько 3-5 хвилин;
- візьміть невелику каструлю та покладіть у неї пшеницю;
- подрібніть горіхи ножем та висипте їх до пшениці;
- висипте промиті родзинки до пшениці та горіхів;
- додайте до решти інгредієнтів мелений мак;
- додайте в кутю мед і добре перемішайте;
- дайте настоятися куті 5-6 годин, а потім її можна подавати до святкового столу.
Раніше ми поділилися рецептом головного конкурента олів'є на святковому столі.
Джерело:
Meta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні