Мандариновий чізкейк: покроковий рецепт легкого десерту без випічки
Готуємо приємний, простий у приготуванні десерт

Легкий десерт без випічки: рецепт/Фото: Zen.yandex.ru
Після багатого застілля хочеться чогось легкого і освіжаючого. Пропонуємо порадувати рідних та друзів ароматним мандариновим чізкейком. Його не треба пекти, а значить, вам не доведеться прикладати надзусиль для приготування.
Що знадобиться:
- Печиво пісочне – 250 г
- Сир – 400 г
- Сметана – 250 г
- Цукор – 3 столові ложки
- Желатин – 1,5 столові ложки
- Вода – 100 мл
- Олія вершкове – 100 г
- Мандарин - 6-7 шт.
Як готувати
- Беремо будь-яке розсипчасте печиво, таке, щоб легко кришилося. Желатин заливаємо водою і залишаємо набухати.
- Вершкове масло розтоплюємо. Печиво подрібнюємо, висипаємо в масло, перемішуємо. Печиво має стати вологим.
- Перекладаємо крихти з маслом у роз'ємну форму, перед тим вистеливши дно пекарським папером. Утрамбовуємо отриману масу рівномірним шаром. Ставимо в холодильник.
- Готуємо сирний шар. Для цього в миску викладаємо сир, сметану та цукор. За допомогою блендера перетворюємо все на крем. Желатин розчиняємо на водяній бані, не допускаючи кипіння. Дві третини виливаємо в миску та збиваємо блендером.
- Два мандарини очищаємо від шкірки, з кожної часточки знімаємо плівку. Ріжемо м'якоть на великі шматочки і викладаємо до сиру, змішуємо. Після цього суміш виливаємо у форму на перший шар печива. Прибираємо у холодильник.
- З двох мандаринів вичавлюємо сік, додаємо до желатину, що залишився. Якщо кисло, можна покласти цукру. Зверху на сирний шар, що схопився, викладаємо цілі часточки мандарину.
- Заливаємо отримані шари соком із желатином. Відправляємо до холодильника на 4-5 годин, щоб застигло. Чізкейк готовий.
Раніше ми писали, як приготувати торт "Наполеон" за 20 хвилин. Використовуючи цей рецепт, вам не доведеться витрачати багато часу на замішування тіста.
Джерело:
Zen.yandex.ru
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні