Як у кав'ярні: класичний рецепт еклерів з пломбіром
Навіть з появою нових рецептів ці класичні тістечка уже десятиліттями стоять на вершині найпопулярніших десертів

Постарайтеся не з'їсти всі одразу: класичний рецепт еклерів з пломбіром/ Фото: Elena Mozhvilo/Unsplash
Перші еклери створив французький шеф-кухар Марі Антуан-Карем ще у ХІХ столітті й з того часу ці тістечка є одним із найпопулярніших десертів в усьому світі. Ми підготували для вас класичний рецепт ніжних еклерів з пломбіром, які смакують навіть краще, ніж у кав'ярні.
Інгредієнти (на 16 тістечок)
- молоко — 110 мл;
- вода — 100 мл;
- масло вершкове — 85 г (для тіста);
- сіль — дрібка;
- цукор — 5 г;
- борошно — 130 г;
- яйця — 3 шт.;
- яєчні жовтки — 4 шт.;
- ванільний пломбір — 300 г;
- крохмаль кукурудзяний — 25 г;
- цукор — 120 г;
- масло вершкове — 150 г.
Спосіб приготування
- Молоко, воду, сіль, цукор та частину вершкового масла кладемо у каструлю та підігріваємо, добре помішуючи, доки масло не розтане.
- Коли масло розтопиться, висипаємо у суміш борошно й перемішуємо доки не сформується гладка й однорідна кулька.
- Знімаємо з плити та охолоджуємо до ледве теплого стану. Додаємо по одному яйцю доти, поки тісто не стане еластичним і м’яким, але слідкуйте за тим, щоб воно тримало форму й не розтікалося.
- На пергамент за допомогою кондитерського мішка вичавлюємо тісто й формуємо тістечка.
- Випікаємо у духовці 10 хвилин при температурі 220 градусів.
- Для крему розм'якшуємо морозиво та вершкове масло й взбиваємо міксером до пишної маси.
- Окремо збиваємо жовтки з цукром і підігріваємо масу, потім вливаємо масло з морозивом і варимо до густини. Після цього охолоджуємо масу й знову взбиваємо.
- Наповнюємо тістечка кремом через отвір, який можна зробити у будь-якому місці.
Ми також публікували простий і швидкий рецепт ніжного десерту — шоколадного рулету із заварним кремом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні