Рецепт домашньої моцарели від Олі Полякової: фірмові лайфхаки
Артистка поділилася секретами приготування смачного м'якого сиру

Оля Полякова поділилася рецептом домашньої моцарели/Фото: Аmazingukraine
Співачка Оля Полякова у власному кулінарному шоу на MEGOGO "Королева кухні" розповіла, як приготувати моцарелу. Артистка поділилася особистим рецептом виготовлення м'якого сиру в домашніх умовах.
Деталі
Оля Полякова радить брати 3 літри домашнього молока, 3 г сичужного ферменту з водоростей, а також сік 1,5 лимона. За її словами, краще, якщо молоко буде холодним, тому що до нього додаватиметься лимонний сік. Так сирна маса набуде кислотності.
Зазвичай виробники використовують метод сквашування, але в ньому доведеться використовувати багато різних приладів. А методика Полякової дає можливість приготувати сир, використовуючи лише те, що є на кухні у будь-якої господині.
"Уважно відміряйте потрібну кількість лимонного соку. Нам потрібно буде видавити сік із двох лимонів, але в молоко вилити лише з півтора", – уточнила артистка.
Після цього співачка радить накрити сирну масу кришкою на 40 хвилин. Іноді необхідно знімати кришку, розмішувати і розтягувати отриманий продукт. Потрібно дочекатися, поки сирна маса досягне консистенції потрібної густоти, а потім зліпити сирні кульки.
Раніше ми писали, як зварити гречку, щоб вона була розсипчастою. Щоб гречка не злипалася, не розварювалася і не була сухою, треба варити її правильно.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!