ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Смачно та недорого: як приготувати холодець із риби

Рецепти 12:54 - 01 лютого 2022

Ця страва ідеально підійде тим, хто сидить на посту

Холодець

Рецепт рибного холодця/Фото: Кукухня для Pinterest

Мало хто знає про існування рибного холодця, а дарма. Ця страва сподобається усім, не тільки любителям риби. До того ж вона ідеально підійде для тих, хто дотримується посту. Холодець можна готувати з різних видів риби, наприклад, форель, судак, лосось та палтус. Ми підготували для вас простий рецепт рибного холодця.

Інгредієнти:

  • Риба – 1.5 кг;
  • Петрушка – до смаку;
  • Цибуля – 1 кг;
  • Морква – 1 шт.;
  • Чорний перець горошком – 4 шт.;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Гірчиця – до смаку;
  • Желатин – 10 г;
  • Сіль - за смаком;
  • Лавровий лист – 2-3 шт.

Приготування:

  1. Очищену рибу наріжте на невеликі шматки. Потім посоліть, додайте часник і залиште на кілька годин.
  2. Помийте та поріжте на невеликі шматки овочі.
  3. У широку ємність помістіть овочі, голови риб, плавники, спеції, сіль та залийте 1,5 л холодної води. Доведіть до кипіння та варіть на слабкому вогні 30 хвилин. Після цього зніміть з вогню, процідіть, доведіть до кипіння бульйон, покладіть шматки риби, зніміть піну і варіть на легкому вогні ще 30 хвилин.
  4. Желатин замочіть у теплій воді та додайте в рибний бульйон, ретельно перемішайте.
  5. Після охолодження викладіть шматки риби в миску і позбавтеся кісточок.
  6. У глибоку ємність помістіть кружечки моркви, рибу, зелень і все залийте бульйоном.
  7. Холодець поставте в холодильник до повного застигання.
  8. Страву потрібно подавати одразу з холодильника. До холодця рекомендується подавати тертий хрін або гірчицю.

Рибний холодець готовий! Смачного!

Раніше ми поділилися рецептом хрустких нагетсів.

Джерело: Meta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин