Смачно та недорого: як приготувати холодець із риби
Ця страва ідеально підійде тим, хто сидить на посту

Рецепт рибного холодця/Фото: Кукухня для Pinterest
Мало хто знає про існування рибного холодця, а дарма. Ця страва сподобається усім, не тільки любителям риби. До того ж вона ідеально підійде для тих, хто дотримується посту. Холодець можна готувати з різних видів риби, наприклад, форель, судак, лосось та палтус. Ми підготували для вас простий рецепт рибного холодця.
Інгредієнти:
- Риба – 1.5 кг;
- Петрушка – до смаку;
- Цибуля – 1 кг;
- Морква – 1 шт.;
- Чорний перець горошком – 4 шт.;
- Часник – 2 зубчики;
- Гірчиця – до смаку;
- Желатин – 10 г;
- Сіль - за смаком;
- Лавровий лист – 2-3 шт.
Приготування:
- Очищену рибу наріжте на невеликі шматки. Потім посоліть, додайте часник і залиште на кілька годин.
- Помийте та поріжте на невеликі шматки овочі.
- У широку ємність помістіть овочі, голови риб, плавники, спеції, сіль та залийте 1,5 л холодної води. Доведіть до кипіння та варіть на слабкому вогні 30 хвилин. Після цього зніміть з вогню, процідіть, доведіть до кипіння бульйон, покладіть шматки риби, зніміть піну і варіть на легкому вогні ще 30 хвилин.
- Желатин замочіть у теплій воді та додайте в рибний бульйон, ретельно перемішайте.
- Після охолодження викладіть шматки риби в миску і позбавтеся кісточок.
- У глибоку ємність помістіть кружечки моркви, рибу, зелень і все залийте бульйоном.
- Холодець поставте в холодильник до повного застигання.
- Страву потрібно подавати одразу з холодильника. До холодця рекомендується подавати тертий хрін або гірчицю.
Рибний холодець готовий! Смачного!
Раніше ми поділилися рецептом хрустких нагетсів.
Джерело:
Meta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні