ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

"Вулкан пристрасті" з йогуртом: рецепт оригінального торта на День закоханих

Рецепти 11:48 - 06 лютого 2022

Пропонуємо приготувати ніжний та корисний десерт до 14 лютого

Готуємо коханим торт на День Святого Валентина

Готуємо коханим торт на День Святого Валентина/Фото: 1000.menu

У День Святого Валентина порадуйте своїх обранців оригінальним смачним тортом, приготованим своїми руками. Головна перевага торта "Вулкан пристрасті" з йогуртом у тому, що він не надто жирний і не надто солодкий. Так що ним можна ласувати, не переймаючись за фігуру. Покроковий рецепт торта читайте нижче.

Для бісквіту візьміть:

  • Курячі яйця – 3 шт.;
  • Цукор – 200 г;
  • Згущене молоко – 200 г;
  • Майонез – 250 г;
  • Борошно пшеничне – 300 г;
  • Розпушувач – 10 г;
  • Какао-порошок – 2 ст. л.

Для желе:

  • Йогурт (кімнатної температури) – 400 г;
  • Желатин – 20 г;
  • Варення – 2 ст.;
  • Вода – 1 склянка.

Для крему:

  • Цукор – півсклянки;
  • Пшеничне борошно – 2 ст. л.;
  • Яйця – 1 шт.;
  • Молоко – 2 склянки.

Для просочення:

  • Сироп (можна взяти сироп із консервованого компоту) – 1 склянка;
  • Коньяк – 100 мл.

Для помадки:

  • Цукор – 200 г;
  • Какао-порошок – 1 ст. л.;
  • Вода – 100 мл.

Готуємо желе:

  1. Спочатку робимо желе для прошарку. Замочуємо у воді желатин, після чого підігріваємо його, щоб повністю розчинився.
  2. З'єднати йогурт та варення. Якщо йогурт білий без ароматизатора, можна додати підсолоджувач. Виливаємо желатин у суміш, перемішуємо. Можна також покласти туди шматочки ягід чи фруктів.
  3. Застелити форму харчовою плівкою. Влити туди суміш і відправити у холодильник. Чекаємо, коли застигне.

Готуємо бісквіт:

  1. Яйця з цукром збийте до появи пишної піни. Додаємо згущене молоко і майонез, знову збиваємо. Висипаємо туди ж розпушувач і муку, за допомогою міксера доводимо до однорідного стану. Додаємо какао.
  2. Сковороду змащуємо олією та притрушуємо борошном. Ллємо половину тіста і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів на 30-45 хвилин. Так само випікаємо другу половину тіста. Чи готові коржі, можна перевірити за допомогою сірника чи дерев'яної палички.

Готуємо крем:

Розмішуємо яйце, цукор та борошно до однорідної маси. Додаємо добре розігріте молоко, перемішуємо, ставимо на водяну баню. Знімаємо, коли починають з'являтися бульбашки. Охолоджуємо крем.

Формуємо наш торт:

  1. Кожен корж ділимо навпіл. Одну половинку із чотирьох розрізаємо на 12 шматочків.
  2. З трьох коржів, що залишилися, робимо основу. Другий і третій коржі просочуємо солодким сиропом, компотом або коньяком. Потім змащуємо кремом. Нижній просочувати не треба, для нього потрібен тільки крем. Складаємо коржі один на одного.
  3. По центру основи викладаємо застигле желе. Змочуємо в сиропі кожен із 12 шматочків. Складаємо вертикально зверху на желе так, щоб ширша частина спиралася на основу. Потрібно щоб деталі "вулкана" щільно прилягали один до одного, щоб вони практично склеїлися.
  4. Мажемо торт кремом, що залишився, і відправляємо в холодильник. Щоб торт просочився та застиг, знадобиться 4-6 годин.

Готуємо помадку та прикрашаємо торт:

  1. Кип'ятимо цукор з водою протягом 10 хвилин. Чекаємо, доки охолоне, додаємо трохи какао.
  2. Формуємо підтікання на вулкані, швидко поливаючи торт розігрітою помадкою.
  3. Всередину "кратера" вулкана кладемо ягоди. Можна брати будь-які фрукти чи ягоди, підійдуть і свіжі, і заморожені чи консервовані з компоту.
  4. Готовий виріб можна посипати цукровою пудрою. Торт "Вулкан пристрасті" готовий.

Раніше ми писали, як приготувати незвичайні закуски з морепродуктів на 14 лютого. Ми публікували рецепти ефектних та смачних холодних страв до Дня закоханих.

Джерело: 1000.menu

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин