"Вулкан пристрасті" з йогуртом: рецепт оригінального торта на День закоханих
Пропонуємо приготувати ніжний та корисний десерт до 14 лютого

Готуємо коханим торт на День Святого Валентина/Фото: 1000.menu
У День Святого Валентина порадуйте своїх обранців оригінальним смачним тортом, приготованим своїми руками. Головна перевага торта "Вулкан пристрасті" з йогуртом у тому, що він не надто жирний і не надто солодкий. Так що ним можна ласувати, не переймаючись за фігуру. Покроковий рецепт торта читайте нижче.
Для бісквіту візьміть:
- Курячі яйця – 3 шт.;
- Цукор – 200 г;
- Згущене молоко – 200 г;
- Майонез – 250 г;
- Борошно пшеничне – 300 г;
- Розпушувач – 10 г;
- Какао-порошок – 2 ст. л.
Для желе:
- Йогурт (кімнатної температури) – 400 г;
- Желатин – 20 г;
- Варення – 2 ст.;
- Вода – 1 склянка.
Для крему:
- Цукор – півсклянки;
- Пшеничне борошно – 2 ст. л.;
- Яйця – 1 шт.;
- Молоко – 2 склянки.
Для просочення:
- Сироп (можна взяти сироп із консервованого компоту) – 1 склянка;
- Коньяк – 100 мл.
Для помадки:
- Цукор – 200 г;
- Какао-порошок – 1 ст. л.;
- Вода – 100 мл.
Готуємо желе:
- Спочатку робимо желе для прошарку. Замочуємо у воді желатин, після чого підігріваємо його, щоб повністю розчинився.
- З'єднати йогурт та варення. Якщо йогурт білий без ароматизатора, можна додати підсолоджувач. Виливаємо желатин у суміш, перемішуємо. Можна також покласти туди шматочки ягід чи фруктів.
- Застелити форму харчовою плівкою. Влити туди суміш і відправити у холодильник. Чекаємо, коли застигне.
Готуємо бісквіт:
- Яйця з цукром збийте до появи пишної піни. Додаємо згущене молоко і майонез, знову збиваємо. Висипаємо туди ж розпушувач і муку, за допомогою міксера доводимо до однорідного стану. Додаємо какао.
- Сковороду змащуємо олією та притрушуємо борошном. Ллємо половину тіста і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів на 30-45 хвилин. Так само випікаємо другу половину тіста. Чи готові коржі, можна перевірити за допомогою сірника чи дерев'яної палички.
Готуємо крем:
Розмішуємо яйце, цукор та борошно до однорідної маси. Додаємо добре розігріте молоко, перемішуємо, ставимо на водяну баню. Знімаємо, коли починають з'являтися бульбашки. Охолоджуємо крем.
Формуємо наш торт:
- Кожен корж ділимо навпіл. Одну половинку із чотирьох розрізаємо на 12 шматочків.
- З трьох коржів, що залишилися, робимо основу. Другий і третій коржі просочуємо солодким сиропом, компотом або коньяком. Потім змащуємо кремом. Нижній просочувати не треба, для нього потрібен тільки крем. Складаємо коржі один на одного.
- По центру основи викладаємо застигле желе. Змочуємо в сиропі кожен із 12 шматочків. Складаємо вертикально зверху на желе так, щоб ширша частина спиралася на основу. Потрібно щоб деталі "вулкана" щільно прилягали один до одного, щоб вони практично склеїлися.
- Мажемо торт кремом, що залишився, і відправляємо в холодильник. Щоб торт просочився та застиг, знадобиться 4-6 годин.
Готуємо помадку та прикрашаємо торт:
- Кип'ятимо цукор з водою протягом 10 хвилин. Чекаємо, доки охолоне, додаємо трохи какао.
- Формуємо підтікання на вулкані, швидко поливаючи торт розігрітою помадкою.
- Всередину "кратера" вулкана кладемо ягоди. Можна брати будь-які фрукти чи ягоди, підійдуть і свіжі, і заморожені чи консервовані з компоту.
- Готовий виріб можна посипати цукровою пудрою. Торт "Вулкан пристрасті" готовий.
Раніше ми писали, як приготувати незвичайні закуски з морепродуктів на 14 лютого. Ми публікували рецепти ефектних та смачних холодних страв до Дня закоханих.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!