Вегетаріанський фаворит: пельмені з картопляною начинкою та травами, які захочеться повторити
Смак, який створює домашній затишок та гріє душу

Вегетаріанський фаворит: пельмені з картопляною начинкою та травами, які захочеться повторити/Фото: przepisy.pl
Начинка з картоплі має приємну кремову текстуру й ніжний смак, особливо якщо додати підсмажену цибулю, часник або зелень. Трави додають свої цікаві ноти.
Страва не містить м’яса, тому легко засвоюється і підходить для вегетаріанського раціону. Підходить на основний прийом їжі або як гарнір до овочевого рагу.
Що треба:
- картопля - 500 грамів
- Ароматизований соус - 1 упаковка
- картопляне борошно - 50 грамів
- жовтки - 2 штуки
- шавлія - 2 штуки
- майоран - 2 штуки
- чебрець - 0,5 пучка
- петрушка - 0,2 пучка
- мускатний горіх - 1 щіпка
Приготування:
Картоплю помийте та відваріть у шкірці, потім натріть на тертці. Подрібніть зелень. Змішайте картоплю, зелень, картопляне борошно та яєчні жовтки, додайте спеції та замісіть тісто. Накрийте кришкою та залиште на 20 хвилин.
Сформуйте з тіста круглі вареники, якщо тісто занадто липке, вмочіть руки в борошно та посипте борошном деко для тіста. Варіть їх 10 хвилин у підсоленій киплячій воді. Подавайте з готовим соусом.
Страва добре поєднується зі сметаною, вершковим маслом або смаженою цибулькою — усе це підсилює смаковий акцент.
Пельмені з картоплею добре підходить для сімейних вечерь, посту або святкового столу у веганському стилі. Зручно готувати одразу багато, а потім заморожувати про запас.
Раніше ми писали про те, як приготувати суп з лисичками.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!