Топ-5 легких рецептів каш, які не потребують варіння
Ми поділимось кулінарними лайфхаками, які стануть у нагоді під час війни

Рецепти каш, які можна приготувати в укритті. Фото: Unsplash/Автор- Brigitta Baranyi
Зараз, коли в умовах війни не всі мають шанс повноцінно готувати їжу на плиті, варто звернути увагу на 5 корисних і легких страв. Шеф та експерт реаліті-шоу "На ножах" Алекс Якутов розкрив секрети деяких круп, що можна вживати без варіння.
Таким чином ви втамуєте голод і зекономите час на приготуванні.
Гречка
- Її можна просто заливати водою, навіть не окропом, а чистою водою кімнатної температури в пропорції 1:2.
- У воді вона має настоятися приблизно 5 годин, а краще 8-10. Після цього її можна їсти.
- Прочитайте на упаковці, там має бути вказано, що вона обсмажена та висушена. Тому простої води буде достатньо, аби гречка набухла.
Ячна крупа
- Кашу з подробленого ячменю теж традиційно варять. Проте ви можете залити окропом у пропорції 1:2 і дати настоятися щонайменше 2 години.
- Час приготування буде залежати від розміру подробленого ячменю.
Читайте також: Що з їжі взяти з собою у дорогу під час евакуації
Кускус
- Достатньо залити його окропом і накрити тарілкою на 15 хвилин.
- Але майте на увазі, що води має бути трохи більше, ніж самої крупи.
Перловка
- Перлову крупу також можна заливати водою, причому не обов’язково дуже гарячою.
- Залийте з розрахунку 1:3 і дайте настоятися 24 години.
Геркулес
- Навіть якщо на упаковці ви бачите, що пише про варіння, все одно можете залити "Геркулес" окропом і почекати 15-20 хвилин.
Раніше ми ділились, як приготувати консервовану кашу
Джерело:
Факти
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні