Рецепт картопляного паштету до овочів і риби
Поділимося, як приготувати традиційну грецьку закуску з картоплі

Грецька закуска — скордалья. Фото: Original Recipes By Mashed
Пропонуємо приготувати грецьку скордилью. Це соус- закуска, який набагато рідший за консистенцією порівняно з пюре. Подають його до овочів та риби або використовують як гарнір.
На батьківщині вона подається до смаженої тріски або намащується на свіжий хліб.
Інгредієнти для скордильї:
- вода – 3 ст. л.;
- картопля – 2 шт.;
- олія оливкова – 100 мл;
- горіхи волоські – 40 г;
- сіль, перець;
- сік лимона – 2 ст. л.;
- хліб білий – 100 г;
- часник – 5 зубчиків.
Читайте також: Рецепт буковинського борщу
Як приготувати скордилью:
- Вам необхідно хліб замочити у воді. Картоплю відварити у кожушках, натерти на дрібній тертці.
- Далі з'єднати горіхи, лимонний сік та часник, подрібнити за допомогою блендера.
- Поєднайте картоплю, горіхи, сіль та перець, подрібнити в блендері.
- Додайте 30 мл оливкової олії та ще раз подрібніть. Залишилось додати решту олії і добре перебити, за необхідності можна додати трохи води.
Смачного вам!
Великдень вже минув, однак напевно ще декілька пасок у вас залишились. Тож ми ділимося крутими рецептами, що можна приготувати з черствої паски.
Джерело:
Інстаграм-cторінка Zhivivkuuusno
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні