Котлети з капусти: простий рецепт низькокалорійної страви
Ця страва ідеально підійде тим, хто хоче смачно харчуватися під час дієти чи посту

Рецепт котлети з капусти/Фото: скріншот
Можливо, це звучить дивно, але котлети можна готувати не лише з м'яса, але й з того, що знайдеться в кожному холодильнику – з цибулі, моркви, кабачків і навіть капусти. Розповідаємо як приготувати ароматні котлети з капусти.
Котлети з капусти ідеально підходять тим, хто дотримується посту або дієти. Ця страва дуже ситна і низькокалорійна. Котлети з капусти виходять соковитими, смачними, а головне корисними. Ними можна і гостей пригостити, і готувати для повсякденного харчування дорослим та дітям.
Читайте також: Як приготувати смачні вареники із заварного тіста з квашеною капустою
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 800 г;
- Цибуля ріпчаста - 200 г;
- Часник – 1 зубчик;
- Яйця – 2 шт;
- Борошно – 100 г;
- Базилік сушений – 1 ч. л;
- Сіль – 1 ч. л;
- Перець чорний мелений - за смаком;
- Перець червоний гострий мелений - за смаком;
- Олія соняшникова (для смаження) – 4-5 ст. л.
Подрібніть капусту на тонкі смужки та відваріть її 10-15 хвилин. В кінці капусту відкиньте на друшляк і остудіть. Цибулю та часник очистіть, подрібніть і обсмажте на сковороді протягом 5 хвилин. Охолоджену капусту відіжміть, щоб позбавитися рідини.
Змішайте всі інгредієнти, додавши до них яйця, сіль, борошно та спеції. Сформуйте котлети та обсмажте їх на сковороді по 5 хвилин із кожного боку. Подавати котлети з капусти можна зі сметаною.
Раніше ми ділилися рецептом вінегрету з грибами по-литовськи. Приготувати по-весняному яскравий і водночас оригінальний салат досить просто.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!