Рецепт смаженої печінки: як приготувати страву без гіркоти
Можете додати до печінки овочі, вершки, гриби, спеції та цибулю

Як правильно смажити печінку. Фото: Ukr.media
Сьогодні ми поділимося цікавим і легким способом приготування печінки. Кухар Світлана Левьцька поділилася на своїй сторінці в Інстаграм рецептом дуже смачної, пряної печінки із салом. За словами футблогера, смак вас неодмінно здивує.
Дотримуючись поради від кулінарки, гіркота печінки знике, якщо ви замочит її в молоці на кілька годин.
Інгредієнти для страви:
- яловича печінка – 1 кг
- сало – 50 г
- цибуля – 2 шт.
- селера – 2 шт.
- молоко – 1 л
- петрушка – пучок
- олія – 30 г
- борошно – 1 ст. л.
- сметану – 2-3 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
Читайте також: Простий рецепт фруктового замороженого соку
Спосіб приготування печінки без гіркоти:
1. Печінку варто почистити від плівок і прожилок, перекласти у миску та залити молоком на декілька годин.
2. Далі поріжте великими шматками овочі, перекладіть на сковороду з маслом, підсмажте, додайте порізану печінку й сало та тушкуйте на слабкому вогні протягом 15 хвилин.
3. Залишилось додати туди сіль, перець, борошно та сметану. Все перемішайте і тушкуйте ще хвилин 20 під кришкою.
Футблогери радять подавати печінку з підливою, тоді буде ще смачніше та ситніше!
Смачного вам та родині!
Рекомендуємо приготувати за нашим рецептом крученики з грибною начинкою. Спосіб приготування тут.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!