Рецепт смаженої картоплі з грибами
Ви можете приготувати страву зі свіжих або сушених грибів

Як приготувати неймовірно смачну смажену картоплю з грибами: покроковий рецепт/ Фото: Freepik
Українці полюбляють смажену картоплю, а варіантів її приготування існує безліч. Цього разу ми розповімо, як приготувати посмажити картоплю з грибами.
Зауважимо, страву можна приготувати як зі свіжими грибами, так і сушеними.
Ділимося рецептом смаженої картоплі з грибами, на приготування якої потрібно не більше 40 хвилин.
Основні інгредієнти:
- Картопля 1 кг
- Гриби лисички 300 г
- Олія соняшникова, рафінована 6 ст. л.
- Цибуля жовта ріпчаста 1 шт.
- Часник, зубчики 2 шт.
- Петрушка, пучок 1/2 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Чебрець, гілочка 3 шт.
Спосіб приготування
Крок 1. Очистіть та наріжте картоплю однаковими скибками. Очистіть та подрібніть квадратиками цибулю.
Помийте та очистіть свіжі гриби. Подрібніть їх за смаком або залиште цілими.
Помийте, обсушіть та крупно наріжте петрушку.
Очистіть та тоненько наріжте часник. Подрібніть чебрець.
Крок 2. Розігрійте у сковороді 3 ст. л. олії.
Викладіть картоплю рівним шаром та смажте 3-4 хвилини до появи золотистої скоринки.
Обережно переверніть скибочки та смажте ще 5 хвилин. Посоліть, приперчіть, обережно перемішайте картоплю та приберіть сковороду з вогню.
Крок 3. Розігрійте на іншій сковороді 3 ст. л. олії.
Обсмажте на цибулю до напівпрозорості, 1-2 хвилини.
Додайте гриби. Готуйте приблизно 7 хвилин, доки гриби не стануть золотисто-коричневого кольору.
Посоліть, поперчіть, додайте подрібнені часник, чебрець і петрушку.
Примітка: Свіжі гриби можна трохи відварити перед смаженням.
Заздалегідь замочіть сушені гриби, бажано на ніч.
Крок 4. Перекладіть гриби в сковорідку з підсмаженою картоплею. Обережно перемішайте та готуйте 5-7 хвилин на середньому вогні.
Раніше ми розповідали, як приготувати млинцевий пиріг з м'ясом і рисом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!