Незвичний святковий салат з куркою та картоплею "Мурашник"
Запам'ятовуйте круту страву для гостей

Рецепт святкового салату "Мурашник". Фото: 100.menu
Сьогодні радимо приготувати салат у формі мурашника. Він прикрашається тонко натертою і обсмаженою практично до стану чіпсів картоплею. Окрім овочів вам знадобиться ще курка.
Інгредієнти для салату "Мурашник":
- відварена або запечена курка – 200 г;
- свіжий огірок, помідор – по 2 шт.;
- картопля – 3 шт.;
- сир – 100 г;
- часник – 2 зуб.;
- сіль, перець, майонез, зелень.
Читайте також інший рецепт: Мариновані помідори з медом
Як приготувати салат "Мурашник":
- Картоплю слід натерти на терці для моркви по-корейськи, добре промити й обсушити на рушнику.
- У сковороду налийте олію заввишки 4-5 мм, невеликими порціями обсмажити картоплю до золотавого кольору.
- Куряче філе (відварене або запечене) наріжте соломкою, помідори та огірки нарізати брусочками. Сир натерти.
- Помідори викласти на друшляк, дати соку стекти.
- Зібрати салат: перший шар – половина курки, змастити майонезом, другий – половина огірків, змастити майонезом, третій – помідори, їх потрібно посолити та покласти часник, пропущений через прес, і так далі.
- Останній шар – тертий сир та майонез. Зверху треба викласти смажену картоплю і прикрасити зеленню.
Рекомендуємо приготувати шоколадний пиріг нашвидкуруч. Пропонуємо економний та легкий рецепт шоколадного пирога.
Джерело:
Домашние хлопоты
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні