Оригінальні страви: рецепт смажених вареників з картоплею та печінкою
Здивуйте своїх коханих та рідних незвичайною стравою

Рецепт смажених вареників з картоплею та печінкою/Фото: скріншот з відео
Іноді нам хочеться здивувати своїх рідних та близьких якось смачною та більш оригінальною стравою. Цього разу ми розповімо, як приготувати смажені вареники з картоплею, які точно не залишать байдужого нікого.
Рецепт смажених вареників з картоплею та печінкою
Для приготування страви знадобляться такі інгредієнти:
Для тіста
- Борошно пшеничне 1 кг
- Молоко 250 мл
- Олія соняшникова 60 мл
- Сіль за смаком
Для начинки
- Картопля 700 г
- Печінка 300 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Олія соняшникова 30 мл
Для смаження
Олія соняшникова 200 мл
Спосіб приготування
Крок 1. Для тіста: змішайте сіль, просіяне борошно і олію з теплим молоком. Замісіть еластичне тісто, накрийте рушником, залиште на 30-40 хвилин.
Крок 2. Для начинки: картоплю очистіть і зваріть до готовності. Потім розімніть у пюре. Паралельно займіться печінкою — помийте її, очистіть від плівок і наріжте на шматочки. Цибулю очистіть і подрібніть.
Крок 3. Розігрійте у сковороді 30 мл олії, покладіть цибулю і просмажте кілька хвилин. Потім додайте шматочки печінки, посоліть, поперчіть і смажте, помішуючи, 10-15 хвилин. Дайте трохи охолонути та подрібніть у блендері. Змішайте пюре і печінку.
Крок 4. Розкачайте тоненько тісто на посипаній борошном поверхні. За допомогою склянки виріжте кружальця. На середину кожного покладіть по одній ложці начинки і защипайте краї, загортаючи їх всередину, формуйте вареники.
Крок 5. У сковороді добре розігрійте олію, обсмажуйте вареники на невеликому вогні з двох сторін до золотистого кольору. Викладайте на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Перекладіть на тарілку і подавайте теплими.
Раніше ми розповідали, як приготувати млинці з вишнею та шоколадом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!