Ароматний гарбузовий зефір: рецепт домашніх солодощів
Здивуйте своїх близьких смачним десертом

Солодощі, які здивують: рецепт гарбузового зефіру/Фото: pixabay
Домашній гарбузовий зефір чудово смакує з кавою чи чаєм. Такий десерт підійде для святкувань, щоденних перекусів чи Хелловіну.
Домашній гарбузовий зефір: інгредієнти
- Желатин — 75 г
- Холодна вода — 1 склянка
- Цукор — 1,5 склянки
- Кукурудзяний сироп — 1 склянка
- Харчовий барвник — 2 г
- Гарбузове пюре — 1/2 склянки
- Мелена кориця та імбир — за смаком
- Мелений мускатний горіх — 1/4 ч.л
- Духмяний мелений перець — 1/4 ч.л
- Цукрова пудра — 1/4 склянки
- Кукурудзяний крохмаль — 1/4 склянки
Як приготувати домашній гарбузовий зефір
- Постеліть на дно каструлі алюмінієву фольгу та добре збризніть її антипригарним спреєм для приготування їжі чи олією. Відставте її, поки готуєте зефір, і збережіть суміш цукру та крохмалю для подальшого використання.
- Змішайте по 1/4 склянки кондитерського цукру та кукурудзяного крохмалю. Посипте цією сумішшю пательню.
- Добре змішайте холодну воду та желатин. Дайте настоятись 5 хвилин.
- Поставте варитися воду та желатин, слідкуючи, щоб її температура була не більше 120 градусів. Готову суміш ще раз змішайте, поки вона не стане блискучою та жорсткою. Можна використати міксер.
- Поки зефірна основа змішується, покладіть у невелику ємність гарбузове пюре, корицю, імбир, мускатний горіх та духмяний перець. Коли зефір добре перемішається, додайте до нього помаранчевий барвник та гарбузове пюре. Перемішайте.
- Викладіть зефір у форму та зрівняйте верх. Залиште у кімнаті на 8 годин.
- Викладіть на стіл вощений папір та посипте цукром з крохмалем. Переверніть туди лицьову сторону зефіру, обваляйте його з всіх сторін. Зніміть фольгу. Розділіть готовий десерт на шматочки. Смачного!
Раніше ми писали рецепт бісквітного пирога з яблуками.
Джерело:
Meta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні