Десерт із Галиччини: покроковий рецепт пляцок зі сливами
Приготуйте цей пиріг для своєї сім'ї

Десерт галицької кухні: рецепт пляцка зі сливами/Фото: Pinterest
Швидкий та смачний десерт зі сливами, який готують на Галиччині. На приготування ви витратите близько однієї години.
Пляцок зі сливами: інгредієнти
- Пшеничне борошно — 125 г
- Цукор — 125 г
- Вершкове масло — 125 г
- Сметана — 2 ст.л
- Яйця — 2 шт
- Розпушувач — 1 ч.л
- Ванільний цукор — 1 ч.л
- Цитрусова цедра — 20 г
- Лимонний сік — 2 ст.л
- Слива — 10 шт
- Сіль — 5 г
- Цукрова пудра — 2 ст.л
- Кориця 1 ч.л
- Мелена гвоздика — 5 г
Як приготувати пляцок зі сливами
- Розтеріть масло та цукор.
- Додайте яйця, сметану, цитрусову цедру, сіль та ванільний цукор. Добре перемішайте до однорідності.
- Додати розпушувач та борошно, вимішати.
- Змастіть форму для випікання та викладіть тісто.
- Густо викладіть половинки слив. Скропіть лимонним соком та присипте ложкою цукру.
- Випікайте близько 60 хвилин при 180 градусах.
- Посипте цукровою пудрою, корицею та меленою гвоздикою. Дайте охолонути.
Раніше ми писали рецепт сливового варення за 5 хвилин.
Джерело:
Meta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні