Англійські скони з джемом і вершками: рецепт булочок, які обожнювала Єлизавета ІІ
Королівський шеф-кухар поділився рецептом улюбленого десерту Її Величності

Як приготувати традиційні англійські булочки скони/Фото: Unsplash
Королівський шеф-кухар Даррен Макгрейді одинадцять років працював на кухні Букінгемського палацу та чотири роки особисто готував страви для принцеси Діани та принців Вільяма та Гаррі. У своєму YouTube-каналі він поділився рецептом традиційних англійських булочок, які завжди замовляла до чаю Єлизавета ІІ.
Скони прийнято розрізати навпіл та наповнювати джемом, вершками або ж іншою начинкою. Також часто традиційні англійські булочки їдять лише з маслом. Пропонуємо дізнатися, як приготувати улюблений десерт королеви Британії у себе на кухні.
Інгредієнти (16 булочок)
- борошно – 450 г
- вершкове масло – 1 пачка (113 г)
- цукровий пісок – половина чашки і 1 столова ложка
- розпушувач – 4 ч.л.
- яйце – 1 шт.
- молоко – майже склянка
- ізюм — 1 склянка (за бажанням)
- 1 яєчний жовток — для змащування
Спосіб приготування
- Розігрійте духовку до 180 градусів. У велику миску додайте борошно, розпушувач і цукор.
- Втирайте масло, поки воно не перетвориться на дрібні крихти. Зробіть поглиблення в центрі та додайте збите яйце і близько ¾ склянки молока.
- Металевою ложкою злегка перемішайте масу. Не варто робити це довго, щоб тісто не стало тугим. Якщо суміш суха, поступово додавайте молоко.
- Посипте стіл борошном і розкотіть тісто завтовшки близько 2,5 см.
- Наріжте кільця. Помістіть їх на лист на відстані близько 2,5 см одне від одного та змастіть верхівки збитим жовтком.
- Випікайте близько 15-20 хвилин.
Раніше ми розповідали, як приготувати всесвітньо відомі сіннабони. Ми підготували легкий рецепт цих булочок.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!