До зими може "не дожити": як приготувати неймовірно смачну наливку з вишні
Точної дати виникнення немає, але є думка, що наливку почали готувати у Греції та Китаї
Як приготувати наливку в домашніх умовах: простий рецепт/Фото: Pixabay
Вишнева наливка доволі популярний напій в Україні. Наші предки самостійно готували її вдома та подавали гостям під час святкувань. Кисло-солодкий присмак напою не залишає нікого байдужим.
Точної дати виникнення немає, але є думка, що наливку почали готувати у Греції та Китаї. Проте не важливо, хто винайшов цей напій, головне – він має приємний смак і аромат. Вишнева наливка не має сильної концентрації і чудово підходить для зустрічі з рідними та друзями у холодні вечори. Будьте обережні, до зими наливка з вишні може "не дожити".
Рецепт вишневої наливки: основні інгредієнти
Вишні 2.5 кг
Цукор 500 г
Горілка 1 л
Спосіб приготування наливки з вишні
- Ягоди вишень викладіть у трилітрову банку до плічиків ємкості та залийте горілкою. Закрийте тугою кришкою та залиште у темному місці на 14 днів.
- Через два тижні суміш набуде яскраво-кривавого кольору. Тепер злийте горілку у мірну ємність, щоб виміряти кількість рідини, яка вийшла (горілка+ сік вишень).
- Відміряйте цукор для вишні, що залишилася в банці. Все залежить від ваших вподобань (солодше чи ні), в середньому до 500 грамів на 3-літрову банку. Засипте цукор у банку і знову закрийте і прибираємо ще на 2 тижні. Але тепер банку періодично струшуйте.
- Отриману рідину, відмірявши, перелийте в пляшки і поки що приберіть також у темне місце.
- Через 2 тижні вишня знову дасть сік, тому його потрібно буде злити і добре процідити через дрібне сито або марлю.
- Змішайте зціжений сік з першою злитою вишневою горілкою, розлийте по пляшках.
Наливка готова до вживання!
Раніше ми ділились рецептом кавово-алкогольного коктейлю "Кардамон".
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!