Омлет по-італійськи: готуємо класичну фритату
Пропонуємо приготувати ситний сніданок на всю сім'ю всього із шести яєць

Рецепт італійської фритати/Фото: Рexels
Починати новий день із фритати – чудова італійська традиція! Пропонуємо приготувати омлет по-італійськи.
Соковита, ніжна фритата – це омлет з овочами, грибами чи м'ясом, щедро посипаний натертим сиром та запечений у духовці. Хитрість цієї яєчної запіканки в тому, що при заміні інгредієнтів повністю змінюється смак страви.
Чергуйте бекон з ковбасою, використовуйте моцареллу замість бринзи, додайте різноманітні овочі та щодня насолоджуйтесь новим поживним сніданком. Експрес-варіант — фритата на сковороді.
Фритата: основні інгредієнти
- Яйця — 6 шт;
- Молоко — 50 мл;
- Помідори — 2шт;
- Болгарський перець — 1/2 шт;
- Сир моцарела — 200 г;
- Листя базиліка — 5 шт;
- Оливкова олія для смаження;
- Сіль на смак;
- Перець на смак.
Спосіб приготування фритати:
- Підготуйте овочі та зелень: болгарський перець наріжте соломкою, з помідорів зніміть шкірку і наріжте їх кружальцями чи скибочками, подрібніть базилік.
- У великій посудині збийте яйця з молоком.
- Вилийте яєчну суміш на розігріту сковороду, змащену олією.
- На омлет викладіть помідори, болгарський перець та зелень.
- Натріть моцареллу на великій тертці і посипте нею омлет.
- Смажте фритату під закритою кришкою на невеликому вогні протягом 5-7 хвилин.
- Коли омлет підсмажиться знизу, поставте його в розігріту до 180°C духовку (з функцією верхнього вогню або гриля) ще на 8-10 хвилин, щоб страва підрум'янилася зверху.
Деруни – улюблена страва багатьох українців ось уже багато століть поспіль. Ця страва користується популярністю у багатьох країнах світу. Пропонуємо приготувати великий дерун, такий сніданок дасть відчуття ситості цілий день.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!