Пишні лимонні оладки: рецепт цитрусового сніданку
Ці пишні оладки мають свіжий смак та соковитий жовтий колір

Рецепт лимонних оладок на сніданок / Фото: Рexels
Лимонні оладки — чудова інтерпретація для пізнього сніданку. Ці оладки мають свіжий смак, соковитий жовтий колір та виходять м’які і з золотими краями.
Пишні та жовті лимонні оладки: інгредієнти
- Лимон – 1 шт.
- Цукор – 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 140 г
- Розпушувач – 1/2 ч. л.
- Сіль – 1/4 ч. л.
- Яйця – 1 шт.
- Кефір – 250 мл
- Масло вершкове – 20 г
- Олія соняшникова – 40 мл
- Сода харчова – 1/4 ч. л.
Спосіб приготування лимонних оладок:
- Помити лимон, обсушити, натерти цедру і вичавити сік.
- У великій мисці змішати лимонну цедру та цукор. Додати борошно, розпушувач, соду та сіль. Ще раз перемішати і відставити.
- Окремо збити яйце, кефір, розтоплене вершкове масло та лимонний сік. У борошняній суміші зробити заглиблення і вилити туди рідкі інгредієнти. Перемішати до однорідності.
- Розігріти олію в сковороді на середньому вогні. Влити половник тіста формуючи оладки. Обсмажувати 2-3 хвилини, поки на поверхні не з’являться бульбашки. Перевернути на інший бік та готувати ще 1-2 хвилини.
- Перекласти оладки на тарілку та накрити їх рушником, щоб вони залишалися теплими.
Оладки перед подачею можна приправити кленовим сиропом, розтопленим шоколадом, варенням або фруктами.
Смачний сніданок готовий! Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати оладки з кускусу та кабачків, які сподобаються кожному.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні