Універсальна консервація на зиму: рецепт томатного соусу з перцем і цибулею
Цю консервацію можна додавати до різноманітних страв

Готуємо томатний соус з перцем та цибулею/Фото: Рexels
Цей ніжний і водночас екзотичний на смак соус стане джерелом поживних речовин узимку. Його можна додавати до пасти, піци або ж інших страв. Пропонуємо рецепт томатного соусу з перцем і цибулею.
Томатний соус у банках: інгредієнти
- томати - 2 кг
- перець червоний солодкий - 0,5 кг
- цибуля ріпчаста - 0,5 кг
- перець червоний гострий - 1 шт.
- часник, зубчики - 4 шт.
- зелень - 100 г
- олія соняшникова - 100 мл
- сіль - 40 г
- оцет - 40 мл
- цукор - 20 г
Спосіб приготування
- Усі продукти ретельно помийте. Помідори залийте кип'ятком на 30 секунд, потім очистіть від шкірки.
- З перців видаліть серцевину, часник і цибулю очистіть. Овочі поріжте на шматки, потім пропустіть через м'ясорубку. До помідорної маси додайте подрібнену зелень, сіль, цукор, олію.
- Отриману масу поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть протягом 30 хвилин. За 10 хвилин до кінця варіння додайте оцет, доведіть до кипіння і розлийте по теплих стерилізованих банках.
- Закрийте кришками та зберігайте у прохолодному місці.
Раніше ми писали, як приготувати томатний суп із сальсою. Ніжна та низькокалорійна страва сподобається кожному.
Джерело:
shuba.life
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні