Як приготувати майонез без яєць: рецепт дієтичного соусу
Цей соус виходить дуже ніжним та менш калорійним

Рецепт майонезу без яєць/Фото: Pexels
Нині в Україні спостерігається подорожчання яєць, тож вартість страв із цим інгредієнтом значно збільшилася. Ділимося рецептом домашнього майонезу без яєць. Цей соус вийде не лише дешевше, а й буде менш калорійним.
У рецепті домашнього майонезу яйця можна замінити молоком. Цей соус виходить дуже ніжним, він чудово підходить для салатів.
Рецепт майонезу без яєць: основні інгредієнти
- Молоко – 150 мл;
- Рослинна олія – 300 мл;
- Гірчиця – 2-3 ч. л;
- Сік лимона – 2 ч. л;
- Сіль – 0,5 ч. л;
- Дрібка цукру.
Спосіб приготування майонезу без яєць:
- У мисці до пишності збийте занурювальним блендером молоко.
- Не перестаючи збивати, поступово додавайте до молока тонким струмком рослинну олію. Збивайте до однорідності. Якщо вам здасться, що майонез недостатньо густий, можна додати трохи більше олії.
- Коли отримаєте відповідну консистенцію, додайте сіль, цукор, гірчицю та лимонний сік. Збийте все до однорідності.
Раніше ми ділилися рецептом легкого томатного соусу, який ідеально гармонуватиме з м'ясом та овочевими стравами. Цей соус можна законсервувати на зиму або використати відразу.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!