Капуста засипана: готуємо страву Закарпатської кухні
Страва готується з простих та недорогих продуктів

Як приготувати капусту засипану: покроковий рецепт/Фото: Едуард Насиров
Капуста засипана готується з квашеної капусти та пшона, яку придумали на Закарпатті. Попри прості та бюджетні продукти вона дуже смачна. Наші предки часто готували її навіть на весілля.
Шеф-кухар Едуард Насиров подивився на цю страву зі свого боку та пропонує приготувати капусту засипану із сушеними білими грибами.
Основні інгредієнти:
Квашена капуста 200 г
Вода 1 л
Лавровий лист 2 шт.
Пшоно 200 г
Сметана 100 мл
Яйця 1 шт.
Борошно 2 ст. л.
Для засмажки
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Перець солодкий 1 шт.
Часник, зубчики 2 шт.
Білі гриби, сушені 50 г
Орегано 1 ч. л.
Копчена паприка 1 ч. л.
Олія 2 ст. л.
Спосіб приготування
- Пшоно добре промити, залити гарячою водою на 30 хвилин.
- Часник подрібнити, цибулю й перець нарізати.
- Для засмажки розігріти олію, обсмажити цибулю та готувати до м'якості на середньому вогні, додати інші овочі й готувати на невеликому вогні 20 хвилин, періодично помішуючи.
- Капусту залити водою, додати лаврове листя. Варити після закипання на невеликому вогні 20 хвилин, доки капуста не стане м'якою.
- Додати пшоно, сіль, перець за смаком і продовжити готувати, помішуючи на невеликому вогні, 15-20 хвилин до готовності пшона.
- У мисці розмішати яйце, сметану та борошно, влити цю суміш у кашу. Перемішати, довести до кипіння та готувати одну хвилину.
- Готову кашу розкласти в порційні тарілки, зверху викласти смажені овочі, подавати із зеленню.
Раніше ми розповідали рецепт "Гетьманського" борщу, який готували жителі Києва у 19 столітті.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!