ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Капуста засипана: готуємо страву Закарпатської кухні

Рецепти 16:59 - 01 листопада 2022

Страва готується з простих та недорогих продуктів

Капуста засипана: готуємо страву Закарпатської кухні

Як приготувати капусту засипану: покроковий рецепт/Фото: Едуард Насиров

Капуста засипана готується з квашеної капусти та пшона, яку придумали на Закарпатті. Попри прості та бюджетні продукти вона дуже смачна. Наші предки часто готували її навіть на весілля.

Шеф-кухар Едуард Насиров подивився на цю страву зі свого боку та пропонує приготувати капусту засипану із сушеними білими грибами.

Основні інгредієнти:

Квашена капуста 200 г

Вода 1 л

Лавровий лист 2 шт.

Пшоно 200 г

Сметана 100 мл

Яйця 1 шт.

Борошно 2 ст. л.

Для засмажки

Цибуля ріпчаста 1 шт.

Перець солодкий 1 шт.

Часник, зубчики 2 шт.

Білі гриби, сушені 50 г

Орегано 1 ч. л.

Копчена паприка 1 ч. л.

Олія 2 ст. л.

Спосіб приготування

  1. Пшоно добре промити, залити гарячою водою на 30 хвилин.
  2. Часник подрібнити, цибулю й перець нарізати.
  3. Для засмажки розігріти олію, обсмажити цибулю та готувати до м'якості на середньому вогні, додати інші овочі й готувати на невеликому вогні 20 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Капусту залити водою, додати лаврове листя. Варити після закипання на невеликому вогні 20 хвилин, доки капуста не стане м'якою.
  5. Додати пшоно, сіль, перець за смаком і продовжити готувати, помішуючи на невеликому вогні, 15-20 хвилин до готовності пшона.
  6. У мисці розмішати яйце, сметану та борошно, влити цю суміш у кашу. Перемішати, довести до кипіння та готувати одну хвилину.
  7. Готову кашу розкласти в порційні тарілки, зверху викласти смажені овочі, подавати із зеленню.

Раніше ми розповідали рецепт "Гетьманського" борщу, який готували жителі Києва у 19 столітті.

Джерело: shuba.life

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин