Козацький перекус: рецепт запеченого сала з часником
Ця страва вийде не лише смачною, а й корисною, адже в салі міститься багато вітамінів та мінералів

Рецепт сала з часником у духовці/Фото: скріншот
Сало – корисний, ситний продукт, якого достатньо з'їсти лише маленький шматочок, щоб насититися. Пропонуємо запекти сало з часником у духовці, цю страву можна використовувати замість ковбаси для бутербродів.
У салі багато вітамінів, а саме А, Е та таких мінеральних речовин: як, калій, фосфор, мідь, селен, цинк, а також сало багате на поліненасичені жирні кислоти омега-6, які сприятливо впливають на серцево-судинну систему, сприяють нормалізації рівня холестерину. Тому запечене сало буде не лише смачним, а й корисним.
Рецепт сала запеченого з часником: основні інгредієнти:
- Підчеревок — 1,5 кг;
- Часник — 1 головка;
- Лавровий лист мелений — 1/4 ч. л;
- Сіль — 1,5 ч. л;
- Суміш перців — 1,5 ч. л;
- Вода — 3 ч. л.
Спосіб приготування запеченого із часником сала:
- Зробіть у підчеревку глибокі надрізи.
- Змішайте спеції, додайте часник і добре розімніть, додайте воду та перемішайте.
- Готовою сумішшю спецій нафаршуйте сало і змастіть його повністю. Можна залишити в холодильнику, щоб воно промаринувалося, але можна й одразу запікати.
- Перекладіть сало у фольгу і добре загорніть, перекладіть у форму для запікання і запікайте в духовці 25-40 хвилин при 180°.
- Після приготування розгорніть фольгу і поверніть сало в духовку ще на 10 хвилин, щоб на ньому з'явилася хрустка скоринка.
Якщо на полицях магазину немає достатньої кількості продуктів, ми пропонуємо вам зробити швидку страву з мінімальною кількістю інгредієнтів. Раніше ми ділилися рецептом макаронів з консервами.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!