Шарлотка на сковорідці: ідеальний десерт за 15 хвилин
Коли гості на порозі

Шарлотка на сковорідці: ідеальний десерт за 15 хвилин/Фото: pexels
Шарлотка з яблуками — універсальний десерт, який може як і потішити у будній день, так і стати зіркою святкового столу. Але не завжди є можливість та бажання готувати її у духовці. Однак є й хороша новина — шарлотку можна приготувати на сковорідці без зайвих зусиль.
Інгредієнти:
- Яблуко 1 шт.
- Цукор 2 ст.л
- Вершкове масло
- Кориця
Для тіста:
- Яйця 2 шт.
- Цукор 4 ст.л
- Сіль
- Йогурт або кефір 200 мл
- Розпушувач 1 ч.л
- Олія 4 ст.л
- Борошно 6 ст.л
Для початку яблуко потрібно почистити та порізати на шматочки. Далі на сковорідку необхідно додати цукор та слідкувати, щоб він повільно танув і при цьому не згорів.
Коли цукор розтане, у сковорідку висипаємо яблука та карамелізуємо їх з додаванням вершкового масла. До яблук після карамелізації також треба додати корицю.
Наступним кроком потрібно приготувати тісто. У мисці треба з'єднати яйця, цукор, дрібку солі, йогурт та розпушувач. Інгредієнти ретельно перемішуємо вінчиком, після чого додаємо олію та борошно. В результаті консистенція тіста має нагадувати густу сметану.
Тісто виливаємо у сковорідку поверх карамелізованих яблук та "випікаємо" під кришкою на повільному вогні протягом 15 хвилин.
Шарлотка на сковорідці готова, смачного!
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!