ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Шарлотка на сковорідці: ідеальний десерт за 15 хвилин

Рецепти 11:30 - 28 червня 2025

Коли гості на порозі

Шарлотка на сковорідці: ідеальний десерт за 15 хвилин

Шарлотка на сковорідці: ідеальний десерт за 15 хвилин/Фото: pexels

Шарлотка з яблуками — універсальний десерт, який може як і потішити у будній день, так і стати зіркою святкового столу. Але не завжди є можливість та бажання готувати її у духовці. Однак є й хороша новина — шарлотку можна приготувати на сковорідці без зайвих зусиль.

Інгредієнти:

  • Яблуко 1 шт.
  • Цукор 2 ст.л
  • Вершкове масло
  • Кориця

Для тіста:

  • Яйця 2 шт.
  • Цукор 4 ст.л
  • Сіль
  • Йогурт або кефір 200 мл
  • Розпушувач 1 ч.л
  • Олія 4 ст.л
  • Борошно 6 ст.л

Для початку яблуко потрібно почистити та порізати на шматочки. Далі на сковорідку необхідно додати цукор та слідкувати, щоб він повільно танув і при цьому не згорів.

Коли цукор розтане, у сковорідку висипаємо яблука та карамелізуємо їх з додаванням вершкового масла. До яблук після карамелізації також треба додати корицю.

Наступним кроком потрібно приготувати тісто. У мисці треба з'єднати яйця, цукор, дрібку солі, йогурт та розпушувач. Інгредієнти ретельно перемішуємо вінчиком, після чого додаємо олію та борошно. В результаті консистенція тіста має нагадувати густу сметану.

Тісто виливаємо у сковорідку поверх карамелізованих яблук та "випікаємо" під кришкою на повільному вогні протягом 15 хвилин.

Шарлотка на сковорідці готова, смачного!

Рублені курячі котлети з кабачком: рум'яні та соковиті

Джерело: Аня Скиба

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин