Святковий стіл на 500 грн: новорічне меню з недорогих страв
Ділимося смачним та бюджетним меню на Новий рік 2023

5 страв на Новий рік за 500 грн./Фото: Unsplash
Фінансова ситуація багатьох жителів України через війну виявилася нестабільною, а іноді навіть плачевною. Але зібратися з рідними за святковим столом таки хочеться. Щоб заощадити, слід приготувати бюджетні страви на Новий рік. Ділимося бюджетними стравами на Новий рік, на приготування яких потрібно близько 500 грн.
Салат "Шуба"
Головною окрасою новорічного столу є салати. Класичним новорічним салатом є "Оселедець під шубою", щоб заощадити, можна трохи змінити рецепт і прибрати з нього рибу. У бюджетній інтерпретації салату потрібно додати солоні огірки, вони стануть головною особливістю страви.

Рецепт салату "Шуба": інгредієнти
- Картопля - 300 гр
- Солоні огірки - 150 гр
- Яйця - 2 шт
- Морква - 100 гр
- Цибуля ріпчаста - 100 гр
- Буряк - 150гр
- Майонез - 300 гр
- Зелена цибуля - пучок
Спосіб приготування салату "Шуба":
- Відварити буряк, моркву, картоплю та яйця, потім всі ці продукти натерти на великій тертці.
- Викласти на тарілку шар картоплі, зверху – подрібнені солоні огірки та моркву.
- Змастити майонезом, викласти цибулю. Ще раз змастити майонезом, додати подрібнені яйця.
- Знову змастити майонезом і завершити салат шаром натертого буряка.
- Прибрати в холодильник на ніч, а потім подавати до столу, прикрасивши зеленою цибулею.
Куряча печінка з яблуками по-берлінськи
Печінка з яблуками - це традиційний рецепт німецької кухні, який чудово доповнить ваш новорічний стіл. Печінка з яблуками виходить дуже смачна, соковита, ніжна і зовсім не гірка. Ця страва відмінно поєднується з рисом і овочами, пюре або печеною картоплею.

Рецепт печінки з яблуками по-берлінськи: інгредієнти
- Куряча печінка - 400 гр
- Цибуля ріпчаста - 200 гр
- Яблука кислі - 2-3 шт
- Борошно - 100 гр
- Сіль за смаком
- Вершкове масло - для смаження
- Перець - за смаком
- Зелена цибуля для прикраси
Спосіб приготування печінки з яблуками по-берлінськи:
- Вимиту та очищену курячу печінку посолити, поперчити.
- Обваляти в борошні кожен шматочок і обсмажити на вершковому маслі 10-15 хвилин.
- Прибрати печінку зі сковороди, замість неї викласти цибулю, нарізану кільцями, обсмажувати 5-7 хвилин.
- По готовності цибулі пересипати в тарілку, але в сковороді обсмажити яблука, нарізані часточками.
- Для подачі взяти гарну тарілку, викласти на неї печінку, зверху – цибулю, а в кінці – яблука. За бажанням страву можна посипати зеленою цибулею.
Салат Коул Слоу
Салат Коул Слоу – це традиційна американська закуска. Назва салату може лякати, адже здається, що за ним приховані дивовижні інгредієнти, які не так просто знайти. Але насправді все набагато простіше. У його складі знайома нам капуста та морква, заправлені соусом на основі сметани.

Рецепт салату Коул Слоу: інгредієнти
- Синя капуста – 400 гр
- Консервована кукурудза – 200 гр
- Цибуля - 100 гр
- Морква по-корейськи – 100 гр
- Сметана – 200 гр
- Сіль
- Перець
- Зелена цибуля для прикраси
Спосіб приготування салату Коул Слоу:
- Капусту вимити, нашаткувати, злегка віджати руками. Посолити, поперчити, викласти салатник.
- Додати кукурудзу, моркву по-корейськи і дрібно нарізану цибулю, перемішати.
- Заправити салат сметаною та ще раз перемішати.
- Прикрасити блюдо зеленою цибулею.
Картопляний торт на сковороді
Страва просто ідеально підійде для святкового столу, вона ситна та апетитна, має привабливий зовнішній вигляд.

Рецепт картопляного торта: інгредієнти
- Картопля - 500 гр
- Яйця - 2 шт
- Борошно - 150 гр
- Цибуля ріпчаста - 150 гр
- Сметана - 300 гр
- Сіль за смаком
- Рослинна олія - для смаження
- Перець - за смаком
- Зелена цибуля для прикраси
Спосіб приготування картопляного торта:
- Картоплю натерти на великій тертці, віджати від зайвої рідини, додати яйця і перемішати. Після цього дрібними частинами додати борошно, а потім натерту на велику тертку цибулю. Отриману масу посолити та поперчити.
- Розігріту сковороду рясно полити олією та викласти на неї дрібними частинами підготовлену картопляну масу. Накрити кришкою, поставити мінімальний вогонь та обсмажувати 10 хвилин.
- Зняти перший картопляний млинець, укласти його на тарілку, змастити сметаною і поперчити. Таким же чином посмажити млинці з "тіста", що залишилося. Останній шар змастити сметаною і посипати зеленою цибулею.
Салат "Мімоза" з корейською морквою
Салат "Мімоза" є класикою святкового столу, оскільки він стоїть на одному рівні з олів'є та "оселедцем під шубою". Ви можете зробити цей салат бюджетнішим, якщо прибрати з нього тунець і додати корейську моркву. Така "Мімоза" нічим не гірша від оригінального салату.

Рецепт салату "Мімоза" з корейською морквою: інгредієнти
- Сардіна в олії - 200 гр
- Цибуля ріпчаста - 100 гр
- Яйця - 2 шт
- Картопля - 200 гр
- Морква по-корейськи - 100 гр
- Плавлений сир - 100 гр
- Майонез - 50 гр
- Зелена цибуля для прикраси
Спосіб приготування салату "Мімоза" з корейською морквою:
- У глибоку ємність викласти сардини, розім'яти вилкою. Додати дрібно нарізану цибулю і перемішати.
- Картоплю відварити в мундирі, очистити, натерти на тертці.
- Почати сервірувати салат: викласти на тарілку картоплю та змастити її майонезом. Далі – рибу з цибулею та натерте яйце, знову промазати майонезом. Наступний шар - тертий сир та майонез. Завершальний етап - корейська морква та прикраса у вигляді подрібненої зеленої цибулі.
Раніше ми ділилися рецептами 12 новорічних страв на Новий рік. Ми склали меню зі смачних та недорогих страв.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!