Сирні мітболи з фаршем: рецепт оригінальної італійської закуски
Ця закуска стане зіркою будь-якої вечірки чи святкового застілля

Рецепт сирних мітболів/Фото: скріншот
Якщо ви любите сир і готові його їсти в будь-якому вигляді, пропонуємо вам приготувати італійські мітболи. Це сирні кульки з ніжним фаршем всередині, а у поєднанні з соусом маринара та подрібненою моцарелою ці інгредієнти створюють справжню кулінарну магію.
Рецепт сирних мітболів: інгредієнти
Мітболи:
- М'ясний фарш — 600 г
- Пармезан тертий — 1/2 склянки
- Яйце куряче —1 шт
- Молоко 3,2% — 1/4 склянки
- Часник — 2 зубки
- Спеції — за смаком
Тісто:
- Пісочне тісто — 680 г
- Соус маринара — 1.5 склянки
- Сир моцарелла — 1.5 склянки
- Пармезан тертий — 1/4 склянки
- Оливкова олія — 2 ст. л.
- Олія вершкове 82% — 5 ст. л.
- Часник, зубчики — 3 шт.
- Спеції — за смаком
Спосіб приготування сирних мітболів:
- Розігрійте духовку до 200 градусів і вистеліть лист пергаментним папером.
- Змішайте тертий пармезан, яйце, молоко, сіль та перець у великій мисці до однорідності. Обережно додайте цибулю, часник, фарш та перемішайте. Ложкою сформуйте кульки і викладіть на лист. Випікайте у духовці протягом 25-30 хвилин.
- Розкатайте пісочне тісто, за допомогою склянки сформуйте кружечки. Покладіть на середину кожного мітбол, додайте соус маринару та сири, щільно защипніть тісто. Викладіть кульки на лист, змастіть оливковою олією і випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці до золотистої скориночки.
- Поки бомбочки запікаються, розтопіть у мікрохвильовій печі вершкове масло з подрібненим часником. За бажанням додайте подрібнену петрушку і сіль після того, як масло розтане. Вийміть бомбочки з духовки і змастіть їх олійною сумішшю. Подавайте теплими.
Раніше ми ділилися рецептом запеченої скумбрії у часниковій суміші з білим вином. Ви з легкістю зможете вразити своїх близьких цією вишуканою стравою.
Джерело:
Шуба
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні