ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Страва від шеф-кухаря: секретний рецепт українського борщу

Рецепти 12:53 - 14 грудня 2022

Володимир Ярославський розповів п'ять секретів приготування

Страва від шеф-кухаря: секретний рецепт українського борщу

Рецепт українського борщу/Фото: Pinterest

Український шеф-кухар Володимир Ярославський розповів, як приготувати червоний борщ із п'ятьма секретами. Цей рецепт ніколи його не підводив. Він готує його у ресторанах, на офіційних заходах та вдома.

Володимир поділився секретами приготування:

  1. Бульйон потрібно готувати заздалегідь бажано на яловичих реберцях.
  2. Овочі слід нарізати вручну напівсоломкою.
  3. До бульйону потрібно додавати полтавську грушу або чорнослив у борщ.
  4. Ярославський додає яблучний оцет до буряка. Він виконує роль фіксатора кольору.
  5. Капусту слід нарізати тоненько та додавати в кінці приготування.

Український борщ від шеф-кухаря: інгредієнти

  • Морква — 60 г
  • Ріпчаста цибуля — 100 г
  • Стебло селери — 40 г
  • Червоний болгарський перець — 30 г
  • Олія — 50 мл
  • Буряк — 240 г
  • Консервовані томати у власному соку — 340 г
  • Яблучний оцет — 5 мл
  • Яловичий бульйон — 1.5 л
  • Білоголова капуста — 200 г
  • Картопля — 200 г
  • Відварена квасоля — 200 г
  • Цукор — 20 г
  • Сало — 50 г
  • Часник — 20 г

Як приготувати український борщ від шеф-кухаря

  1. На середньому вогні злегка обсмажте моркву на олії. Додайте цибулю й селеру та продовжуйте обсмажувати.
  2. Покладіть у сковорідку болгарський перець. Зменште вогонь та ще трохи підсмажте.
  3. Обсмажте окремо буряк на великому вогні з рослинною олією. Готуйте близько однієї хвилини. Додайте яблучний оцет та добре перемішайте.
  4. До буряка додайте томати та тушкуйте все на маленькому вогні. Буряк повинен стати майже готовим, але пружним. Щоб суміш не була дуже сухою, можете додати трохи бульйону.
  5. Подрібніть сало з часником.
  6. Поставте бульйон на вогонь та додайте сіль, цукор, лаврове листя, орегано, перець, чилі й паприку. Доведіть до кипіння.
  7. Додайте обсмажену моркву та цибулю. Чекайте до закипання.
  8. Всипте картоплю, нарізану кубиком 1х1 см.
  9. Додайте буряк з томатами, відварену квасолю, перемішайте та додайте капусту.
  10. Доведіть до початку кипіння та відразу зніміть з вогню. Додайте сало із часником.
  11. Добре перемішайте борщ. За смаком додайте сіль та цукор. Зачекайте поки страва постоїть 15 хвилин та подавайте.

Справжній український борщ готовий. Смачного!

Раніше ми писали старовинний рецепт "Гетьманського" борщу. За цим рецептом страву готували мешканці Києва.

Джерело: Instagram

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин