ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Десерт по-львівськи: рецепт ніжного сирника

Рецепти 11:58 - 29 грудня 2022

Для приготування слід використовувати домашній сир

Десерт по-львівськи: рецепт ніжного сирника

Покроковий рецепт десерту родом зі Львова/Фото: Pinterest

Ніжний та солодкий сирник часто готують у Львові. Його важко не знайти у місцевих кав'ярнях. Ви відчуєте неймовірне задоволення вже під першого шматочка.

Львівський сирник: інгредієнти

Основні:

  • Домашній сир — 400 г
  • Яйця — 3 шт
  • Цукор — 80 г
  • Вершкове масло — 80 г
  • Цедра лимона — 30 г
  • Молоко — 60 мл
  • Родзинки — 50 г
  • Сушена журавлина — 50 г
  • Сушене манго — 50 г
  • Манка — 2 ст.л

Для глазурі:

  • Вершкове масло — 50 г
  • Какао — 4 ст.л
  • Цукор — 3 ст.л
  • Вершки — 60 мл

Як приготувати львівський сирник

  1. Протріть сир через сито.
  2. Збийте жовтки із цукром. Додайте манку, масло, молоко, сухофрукти, цедру лимона, сир та добре перемішайте.
  3. Збийте білки та перекладіть їх в сирну масу.
  4. Змастіть форму для випікання маслом та присипте борошном (можна використати пергамент). Викладіть масу й розігрійте духовку до 180 градусів. Готуйте 50-60 хвилин.
  5. Поки сирник готується слід приготувати глазур. Розтопіть вершкове масло та цукор. Додайте вершки та какао. Продовжуйте тримати на вогні та постійно помішувати. Доведіть суміш до кипіння та вимкніть вогонь.
  6. Дайте сирнику повністю охолонути та вийміть його з форми. Переверніть на тарілку та полийте глазур'ю. Залиште в холодильнику на 3-4 години.

Смачний та ароматний сирник готовий. Смачного!

Раніше ми писали покроковий рецепт домашньої нутелли. Паста чудово підійде до гарячих запечених тостів.

Джерело: Мeta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин