Десерт по-львівськи: рецепт ніжного сирника
Для приготування слід використовувати домашній сир

Покроковий рецепт десерту родом зі Львова/Фото: Pinterest
Ніжний та солодкий сирник часто готують у Львові. Його важко не знайти у місцевих кав'ярнях. Ви відчуєте неймовірне задоволення вже під першого шматочка.
Львівський сирник: інгредієнти
Основні:
- Домашній сир — 400 г
- Яйця — 3 шт
- Цукор — 80 г
- Вершкове масло — 80 г
- Цедра лимона — 30 г
- Молоко — 60 мл
- Родзинки — 50 г
- Сушена журавлина — 50 г
- Сушене манго — 50 г
- Манка — 2 ст.л
Для глазурі:
- Вершкове масло — 50 г
- Какао — 4 ст.л
- Цукор — 3 ст.л
- Вершки — 60 мл
Як приготувати львівський сирник
- Протріть сир через сито.
- Збийте жовтки із цукром. Додайте манку, масло, молоко, сухофрукти, цедру лимона, сир та добре перемішайте.
- Збийте білки та перекладіть їх в сирну масу.
- Змастіть форму для випікання маслом та присипте борошном (можна використати пергамент). Викладіть масу й розігрійте духовку до 180 градусів. Готуйте 50-60 хвилин.
- Поки сирник готується слід приготувати глазур. Розтопіть вершкове масло та цукор. Додайте вершки та какао. Продовжуйте тримати на вогні та постійно помішувати. Доведіть суміш до кипіння та вимкніть вогонь.
- Дайте сирнику повністю охолонути та вийміть його з форми. Переверніть на тарілку та полийте глазур'ю. Залиште в холодильнику на 3-4 години.
Смачний та ароматний сирник готовий. Смачного!
Раніше ми писали покроковий рецепт домашньої нутелли. Паста чудово підійде до гарячих запечених тостів.
Джерело:
Мeta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні