Пиріжки з сиром у духовці: неймовірно простий рецепт закуски
Цей рецепт апетитної та смачної закуски ви точно захочете зберегти у свою кулінарну книгу

Пиріжки з сиром випікаються всього кілька хвилин / Фото: Скриншот
Щоб спекти ідеальні пиріжки з сиром у духовці найкраще віддати перевагу сиру брі. У нього легкий і вершковий смак, який зробить закуску ніжною і дуже м'якою на смак.
Деталі
Рецепт пиріжків із сирною начинкою настільки простий, що насолодитися готовою закускою ви зможете вже за кілька хвилин. Головне - точно дотримуйтесь зазначених рекомендацій і порад.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне — 4 склянки
- Цукор-пісок — 2 ст.л
- Дріжджі — 2 ч.л
- Сіль — ½ ч.л
- Масло вершкове — 3 ст.л
- Сир брі — 200 г
Топінг
- Вода очищена — 8 склянок
- Сода — ½ склянки
- Яйце куряче — 1 шт
- Сіль велика
Покроковий рецепт пиріжків із сиром
- Змішайте в мисці борошно, цукор, дріжджі та сіль, а потім влийте трохи теплої води. Ще раз усе перемішайте. Розтопіть вершкове масло і повільно влийте його в масу. За допомогою міксера на низьких обертах замішуйте тісто близько 3 хвилин, а потім ще 4-5 хвилин уже на більшій швидкості.
- Змастіть чисту миску невеликою кількістю олії та перекладіть у неї тісто і накрийте його поліетиленовою плівкою. Дайте йому постояти, тісто має піднятися. Через півтори години можна приступати до наступного кроку.
- Розріжте тісто та сир брі на 40 шматочків. Зверніть увагу, що сир слід ділити меншими шматочками, розміром близько однієї чайної ложки.
- Кожен шматок тіста притисніть, а в центр покладіть сир, потім скрутіть тісто і притисніть, щоб воно запечаталося з усіх боків.
- Поставте духовку розігріватися до 200 градусів. Попередньо вистеліть на дека пергаментний папір.
- Для топінгу у велику каструлю влийте 8 склянок води і соду. Перемішайте вміст і відправте на середній вогонь. Сода має повністю розчинитися.
- Кожен пиріжок потрібно на 30 секунд занурити у воду з содою. Після цього перекладайте їх на деко. Шов при цьому має бути внизу.
- Збийте яйце й одну столову ложку води. Сумішшю, що вийшла, добре змастіть усі пиріжки та притрусіть їх невеликою кількістю крупної солі.
- Закуска буде готовою, коли набуде золотисто-коричневого відтінку. На це знадобиться всього 10-15 хвилин залежно від вашої духовки. Після цього дайте їм трохи охолонути і можете подавати до столу.
Якщо ви вже спекли пиріжки з сиром у духовці та хочете різноманітності, спробуйте зробити їх із варенням, але вже на воді. Раніше ми розповідали, як спекти такі закуски за лічені хвилини.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!