Як приготувати яйце пашот ідеальним: шеф-кухар поділився рецептом
Є секрет, який допоможе приготувати ідеальне яйце пашот

Рецепт яйця пашот від шеф-кухаря / Фото: Unsplash
Яйце пашот традиційно готується в киплячій воді без шкаралупи близько 3-4 хвилин. У результаті цього способу приготування білкова оболонка стає "упаковкою" для м'якого яєчного жовтка.
Деталі
Шеф-кухар Павло Дячек розповів, як приготувати яйце пашот ідеальним. Для цього підійдуть курячі яйця будь-якої температури. Вам також знадобиться харчова плівка. Саме вона допоможе створити кулінарний шедевр.
Інгредієнти
- Куряче яйце - 1 шт
- Олія соняшникова - 1 ст.л.
- Сіль
Яйце пашот - покроковий рецепт
- Залийте половину каструлі водою і доведіть її до кипіння на середньому вогні.
- Вистеліть у миску харчову плівку і змастіть її соняшниковою олією. Трохи посоліть і розбийте в середину яйце.
- Плівку акуратно замотайте так, щоб усе повітря з неї вийшло. Потім опустіть упаковане таким чином яйце в кип'ячену воду і варіть близько трьох хвилин.
- Розгорніть плівку з боку хвостика і витягніть яйце. Залиште їх на кілька секунд у воді. Так білок повністю згорнеться і буде більш пружним. Дістаньте його з каструлі та подавайте на тості з авокадо, з солоною вівсянкою або макаронами.
Раніше медики розповіли, що станеться з організмом, якщо повністю виключити з раціону яйця.
Джерело:
tsn.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні