Від добавки ніхто не відмовиться: рецепт вишневого пирога зі сметаною
Варто спекти його одного разу і ваші близькі будуть благати готувати його знову і знову

Цей рецепт вишневого пирога нікого не залишить байдужим / Фото: Unsplash
Рецепт вишневого пирога зі сметаною - найкраще рішення в очікуванні теплої пори. Поки синоптики тільки обіцяють потепління, ви вже сьогодні можете наповнити дім теплом і чарівним ароматом свіжої випічки.
Деталі
Взимку можна класти заморожені ягоди, а влітку бажано випікати зі свіжими. У них і вітамінів більше, і смак вийде яскравішим.
Інгредієнти для вишневого пирога
- Борошно пшеничне — 1 склянка;
- Цукор-пісок — 1 склянка;
- Яйце — 2 шт;
- Сметана — 180 г;
- Масло вершкове — 100 г;
- Вишня — 400 г;
- Розпушувач — ½ ч.л;
- Крохмаль — 1 ст.л;
- Сіль — на кінчику ножа.
Рецепт вишневого пирога покроково
- Ягоди розморозьте, а зайву рідину злийте. Змішайте їх із крохмалем. Яйця, цукор, розтоплене масло, сіль, борошно і сметану збийте. Потім додайте до них розпушувач і повторіть процес. Тісто має нагадувати густу сметану.
- На дно форми викладіть пергамент і залийте його тістом. Намагайтеся, щоб воно рівномірно розподілилося по поверхні. Зверху покладіть ягоди, легкими натисканнями втисніть їх у тісто.
- Випікати вишневий пиріг у духовці слід близько 40 хвилин за 180 градусів. Перевірити готовність можна шпажкою. Після завершення рекомендуємо притрусити його цукровою пудрою. Приємного апетиту!
Хочете здивувати своїх близьких ще сильніше? Приготуйте їм сливовий пиріг, який подавали в родині письменниці Ольги Кобилянської.
Джерело:
tsn.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні