Французький кіш із печерицями та індичкою: рецепт від акторки Анни Саліванчук
Українська знаменитість поділилася рецептом відомого пирога

Як приготувати французький кіш/Фото: колаж МЕТА
Анна Саліванчук часто готує у себе на кухні оригінальні страви різних країн світу. Рецептами акторка ділиться у своєму Іnstagram. Не оминула увагою вона і популярну французьку випічку. Анна Саліванчук розповіла, як приготувати кіш із печерицями та індичкою.
Інгредієнти
- пшеничне борошно - 250 г
- індичка - 400 г
- печериці - 400 г
- вершкове масло - 120 г
- яйця - 4 шт.
- сир твердий - 200 г
- вершки - 200 мл
- холодна вода - 3 ст. л.
- помідор
- мускатний горіх мелений - 1/4 ч. л.
- сіль
- перець чорний мелений
- зелень за смаком
Спосіб приготування
- Для пирога необхідно підготувати пісочне тісто. Для цього розтираємо холодне вершкове масло з борошном.
- Далі вбиваємо одне яйце, додаємо холодну воду і трохи солі. Збираємо тісто в грудку і відкладаємо в холодильник на 20-30 хвилин.
- Для начинки нарізаємо індичку і гриби невеликими кубиками. Обсмажуємо на сковороді 7-8 хвилин. Обов’язково підсолюємо і перчимо на свій смак.
- Охолоджене тісто розминаємо в руках і викладаємо у змащену форму, пальцями формуємо бортики пирога. Тісто проколюємо виделкою по всій поверхні. Підсушуємо основу 15 хвилин у духовці при температурі 190°С.
- Яйця необхідно збити до бульбашок. Вливаємо вершки і додаємо мускатний горіх, перець, натертий заздалегідь сир і сіль. Ретельно усе змішуємо.
- Тепер наповнюємо форму з основою. Викладаємо гриби з куркою, заливаємо яєчно-сирною сумішшю. Завершує композицію порізаний помідор.
- Відправляємо пиріг у духовку на 30 хвилин при температурі 190°С.
- Готовий кіш з індичкою та грибами можна прикрасити улюбленою зеленню.
Раніше ми писали, що приготувати на Масляну 2023. Пропонуємо 5 смачних рецептів.
Джерело:
salivanchuk.anna/instagram
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні