Не млинцями єдиними: рецепт червоних вареників на Масницю 2023
Ми підготували для вас оригінальний рецепт вареників з маком

Готуємо червоні вареники з маком/Фото: pinterest
На Масляну заведено готувати різноманітні млинці, однак не всі знають, що колись наші бабусі накривали стіл смачними варениками. Ми підготували оригінальний рецепт традиційної страви. Пропонуємо і вам приготувати червоні вареники з маком та потішити рідних.
Інгредієнти
Для тіста
- борошно пшеничне - 650 г
- буряковий сік - 300 г
- сіль - 5 г
- яйця курячі - 1 шт.
Для начинки
- молоко - 200 мл
- мак - 250 г
- цукор - 50 г
Спосіб приготування
- Для тіста потрібно буряковий сік довести до кипіння та відразу засипати третину просіяного борошна. Усе ретельно розмішайте і зніміть з вогню.
- Отриману масу залиште вистигати до 75-80 градусів і відразу додайте сіль, яйце і решту борошна. Замісіть тісто, накрийте рушником і залиште відпочити на 30 хвилин.
- Підготуйте мак для начинки. Залийте його молоком й поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і після закипання лишіть на повільному вогні, поки все молоко не вбереться і мак не стане практично сухим. Щойно мак відварите, подрібніть у ступі чи блендері, остудіть і додайте цукор.
- Розкатайте тісто. За допомогою склянки сформуйте круглі заготовки на вареники. Викладіть по 1 столовій ложці начинки та сформуйте вареники.
- Відварені вареники подавайте до столу з маслом або сметаною.
Раніше ми писали, як приготувати незвичайні дріжджові млинці з рисовою, гречаною та пшоняною крупою. Смачний та простий рецепт для тих, кому набридли звичайні млинці.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні