Для тих, хто за ЗОЖ: рецепт салату з кіноа та запеченою індичкою
Поєднання хрустких овочей, смачного м'яса та корисної крупи

Рецепт салату з індичкою та кіноа / Фото: Pixabay
Кіноа вважається однією з найкорисніших круп, вживання якої зараз активно пропагується. І недарма: люди, які уважно слідкують за своїм здоров'ям, можуть знайти у кіноа важливі мікро- та макроелементи, необхідний білок, вітаміни та інші речовини. Крім того, цей злак є свого роду найбезпечнішим, адже не містить глютену, тож його можна вживати навіть людям з нетерпимістю.
Вам знадобиться:
- 400 г філе індички
- 150 г кіноа
- 2 зубчики часнику
- апельсин
- 50 мл оливкової олії
- 50 г в'ялених консервованих томатів
- 2 огірки
- 2 помідори
- болгарський перець
- сіль та зелень на смак
Спосіб приготування:
- Доведіть до кипіння близько 300 мл води, додайте туди кіноа та сіль. Знову почекайте, поки рідина закипить, зменште вогонь та варіть до готовності близько 15 хвилин.
- Промийте м'ясо. Цедру апельсина натріть, а зубчик часнику подрібніть. У філе індички увітріть цедру, часник, сіль та перець. Розігрійте духовку до 190 градусів та запікайте м'ясо протягом 30 хвилин.
- Апельсин почистьте повністю та розріжте навпіл. Одну половину наріжте довільними шматками, а з іншої вичавіть сік. Інший зубчик часнику також подрібніть. Наріжте в'ялені томати.
- Промийте овочі, наріжте огірки та помідори півкільцями. Болгарський перець почистьте та наріжте кубиком.
- Запечене філе наріжте довільними шматочками. Зелень промийте і дрібно наріжте.
- Помістіть усі інгредієнти в миску, додайте оливкову олію, сіль та перець. Ретельно перемішайте та додайте зелень.
Нещодавно ми ділилися рецептом пісного рагу з грибами та картоплею.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні