Мінімум зусиль та інгредієнтів: як самостійно засолити смачнючу скумбрію
Засолена скумбрія доповнить як повсякденне меню, так і святковий стіл

Як швидко й смачно засолити скумбрію/Фото: кадр з відео
Засолена у домашніх умовах скумбрія – проста і смачна закуска. До того ж потрібно зовсім небагато часу та простий набір продуктів, щоб отримати смачну солону скумбрію.
Скумбрія, замаринована в такий спосіб стане чудовою холодною закускою як на щодень, так і для святкового столу.
У цьому рецепті риба солиться цілою тушкою. Вага кожної скумбрії має бути приблизно 300 г. Якщо захочете нарізати рибу шматочками, то часу на засолювання знадобиться менше (близько 12-18 годин).
Рецепт солоної скумбрії: інгредієнти
- тушки скумбрії — 4 шт.
- вода — 1 л;
- цукор — 60 г;
- сіль — 125 г;
- суха мелена гірчиця — 3 г;
- рослинна олія — 40 мл;
- чорний перець — 12 шт;
- духмяний перець — 3 шт;
- лавровий лист — 5 шт.
Спосіб приготування солоної скумбрії:
- Якщо риба була заморожена, заздалегідь розморозьте її. Відріжте голову і хвіст, видаліть нутрощі. Промийте тушку під проточною водою.
- У каструлю влийте питну воду, додайте цукор, сіль і доведіть до кипіння. Зніміть із вогню, влийте олію й остудіть.
- Тушки скумбрії щільно укладіть у контейнер або банку відповідного розміру. Якщо риба велика, тушку можна розрізати поперек навпіл або нарізати шматочками.
- Потім до риби додайте всі спеції (гірчицю, чорний і запашний перець, лавровий лист) і залийте остиглим розсолом. Він має повністю покрити тушку. Закрийте контейнер кришкою і приберіть у холодильник на 2 дні. Після цього терміну риба готова.
Не менш смачною та корисною виходить скумбрія у гірчичному соусі запечена в духовці. Страва дуже смачна та ароматна.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!