ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Екзотика на Великдень: рецепт паски з апельсином та шафраном

Рецепти 17:17 - 03 квітня 2023

Здивуйте сімейне коло незвичною, але дуже смачною паскою

Екзотика на Великдень: рецепт паски з апельсином та шафраном

Рецепт паски за пельсином та шафраном / Фото: Pixabay

До пасок на Великдень деякі ставляться з упередженням: хоча й це найголовніший десерт цього дня, він не усім подобається та приходиться до смаку. Особливо це стосується дітей, які люблять більш солодку та насичену випічку. Ділимося з вами рецептом Великодньої паски, яка приємно здивує та заворожить усіх ваших родичів.

Вам знадобиться:

  • 400 г борошна
  • 150 мл молока
  • 150 г цукру
  • 30 г дріжджів
  • яйце
  • 5 жовтків
  • 100 г вершкового масла
  • 2 столові ложки горілки
  • апельсин
  • шафран

Спосіб приготування:

  1. Шафран залийте горілкою та дайте настоятися. Молоко підігрійте і додайте до нього дріжджі, столову ложку цукру та 100 г борошна. Обережно та ретельно перемішайте й почекайте пів години. Зауважте, що молоко має бути теплим, а не гарячим.
  2. Яйце разом з жовтками збийте із залишком цукру, поки маса не стане пишною.
  3. Вершкове масло розтопіть, а з апельсина натріть цедру та вичавіть сік.
  4. Почекайте, поки суміш для тіста не збільшиться вдвічі. Після додайте яйця та борошно, що залишилося.
  5. Замішуйте тісто протягом 5 хвилин, додавши вершкове масло та апельсиновий сік.
  6. Продовжуйте замішувати тісто. Додайте залитий спиртом шафран та цедру.
  7. Форму змастіть маслом, а зверху посипте борошном. Викладіть тісто на третину висоти форми та почекайте протягом 40 хвилин.
  8. Коли тісто підніметься і буде закривати три чверті форми, розігрійте духовку до 180 градусів та поставте паску випікатися на 45 хвилин.

Нещодавно ми ділилися італійським аналогом паски.

Джерело: 24 канал

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин