Екзотика на Великдень: рецепт паски з апельсином та шафраном
Здивуйте сімейне коло незвичною, але дуже смачною паскою

Рецепт паски за пельсином та шафраном / Фото: Pixabay
До пасок на Великдень деякі ставляться з упередженням: хоча й це найголовніший десерт цього дня, він не усім подобається та приходиться до смаку. Особливо це стосується дітей, які люблять більш солодку та насичену випічку. Ділимося з вами рецептом Великодньої паски, яка приємно здивує та заворожить усіх ваших родичів.
Вам знадобиться:
- 400 г борошна
- 150 мл молока
- 150 г цукру
- 30 г дріжджів
- яйце
- 5 жовтків
- 100 г вершкового масла
- 2 столові ложки горілки
- апельсин
- шафран
Спосіб приготування:
- Шафран залийте горілкою та дайте настоятися. Молоко підігрійте і додайте до нього дріжджі, столову ложку цукру та 100 г борошна. Обережно та ретельно перемішайте й почекайте пів години. Зауважте, що молоко має бути теплим, а не гарячим.
- Яйце разом з жовтками збийте із залишком цукру, поки маса не стане пишною.
- Вершкове масло розтопіть, а з апельсина натріть цедру та вичавіть сік.
- Почекайте, поки суміш для тіста не збільшиться вдвічі. Після додайте яйця та борошно, що залишилося.
- Замішуйте тісто протягом 5 хвилин, додавши вершкове масло та апельсиновий сік.
- Продовжуйте замішувати тісто. Додайте залитий спиртом шафран та цедру.
- Форму змастіть маслом, а зверху посипте борошном. Викладіть тісто на третину висоти форми та почекайте протягом 40 хвилин.
- Коли тісто підніметься і буде закривати три чверті форми, розігрійте духовку до 180 градусів та поставте паску випікатися на 45 хвилин.
Нещодавно ми ділилися італійським аналогом паски.
Джерело:
24 канал
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні