ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Коронна страва Галичини та Польщі: рецепт полядвиці зі свинячих ребер

Рецепти 15:35 - 05 квітня 2023

Для приготування цієї страви м'ясо необхідно замаринувати, а потім готувати двома способами

Полядвиця гарнірована — рецепт із книжки "Шляхетна кухня Галичини"/Фото: скріншот

Полядвиця гарнірована — рецепт із книжки "Шляхетна кухня Галичини"/Фото: скріншот

Нещодавно вийшла книжка "Шляхетна кухня Галичини", у якій зібрані давні українські рецепти. Ділимося рецептом полядвиці гарнірованої — цю страву готували не тільки на Заході України, а й у Польщі.

На Галичині головним інгредієнтом страви були свинячі реберця. Ви можете використовувати філейну частину яловичини або свинини.

Рецепт полядвиці гарнірованої: інгредієнти

  • Свинячі ребра — 1 кг
  • Вино біле сухе — 200 мл
  • Часник, зубчики — 4 шт
  • Смалець — 2 ст. л.
  • Перець духмяний, горошок за смаком
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування полендвиці гарнірованої:

  1. Часник розчавити, змішати із сіллю й товченим перцем, додати 50 мл вина та натерти цією сумішшю м’ясо. Покласти у посуд та залишити в холоді на добу, час від часу перевертаючи.
  2. М’ясо вийняти, обтерти від маринаду та обсмажити на смальці з усіх боків до зарум’янення.
  3. Покласти в глибоку форму для запікання, долити частину вина та пекти за 170 градусів, час від часу поливаючи соками, що виділяються.
  4. За 60–70 хв. проткнути м’ясо шпичкою — якщо сік, який виступить, буде прозорим, це означатиме, що м’ясо готове.

Страву рекомендується подавати з овочевим гарніром - з карамелізованою морквою і зеленим горошком.

Смажений бекон – ідеальний інгредієнт для легких салатів. Ми пропонуємо вам приготувати весняну страву з яйцем і шпинатом, яка сподобається дорослим і дітям.

Джерело: Shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин