Коронна страва Галичини та Польщі: рецепт полядвиці зі свинячих ребер
Для приготування цієї страви м'ясо необхідно замаринувати, а потім готувати двома способами

Полядвиця гарнірована — рецепт із книжки "Шляхетна кухня Галичини"/Фото: скріншот
Нещодавно вийшла книжка "Шляхетна кухня Галичини", у якій зібрані давні українські рецепти. Ділимося рецептом полядвиці гарнірованої — цю страву готували не тільки на Заході України, а й у Польщі.
На Галичині головним інгредієнтом страви були свинячі реберця. Ви можете використовувати філейну частину яловичини або свинини.
Рецепт полядвиці гарнірованої: інгредієнти
- Свинячі ребра — 1 кг
- Вино біле сухе — 200 мл
- Часник, зубчики — 4 шт
- Смалець — 2 ст. л.
- Перець духмяний, горошок за смаком
- Сіль за смаком
Спосіб приготування полендвиці гарнірованої:
- Часник розчавити, змішати із сіллю й товченим перцем, додати 50 мл вина та натерти цією сумішшю м’ясо. Покласти у посуд та залишити в холоді на добу, час від часу перевертаючи.
- М’ясо вийняти, обтерти від маринаду та обсмажити на смальці з усіх боків до зарум’янення.
- Покласти в глибоку форму для запікання, долити частину вина та пекти за 170 градусів, час від часу поливаючи соками, що виділяються.
- За 60–70 хв. проткнути м’ясо шпичкою — якщо сік, який виступить, буде прозорим, це означатиме, що м’ясо готове.
Страву рекомендується подавати з овочевим гарніром - з карамелізованою морквою і зеленим горошком.
Смажений бекон – ідеальний інгредієнт для легких салатів. Ми пропонуємо вам приготувати весняну страву з яйцем і шпинатом, яка сподобається дорослим і дітям.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!